Index Vakbarát Hírportál

Tömegszerencsétlenséget okozott egy szerb embercsempész Sárvár közelében

2022. március 1., kedd 09:52

Heten súlyosan, négyen könnyebben megsérültek kedd hajnalban a 88-as úton, miután az embercsempész árokba borult járművével.

A Vas megyei rendőrök a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztálya Székesfehérvári Osztályának információ alapján végeztek ellenőrzést február 28-án éjszaka, a 88-as számú főúton. A főkapitányságra március 1-jén éjfél után érkezett bejelentés, hogy egy gépkocsi a vízelvezető árokba hajtott a 88-as számú főút 3-as kilométerszelvényében. A balesethez kiérkező rendőrök megállapították, hogy erről az autóról kaptak korábban jelzést a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársaitól.

A szerb forgalmi rendszámú járművet egy szerb állampolgárságú férfi vezette, amelyben rajta kívül tíz külföldi személy utazott. A rendőri intézkedéskor az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni.

A balesetben hét személy súlyosan, négy pedig könnyebben megsérültA gépkocsiban utazó személyeket a Mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították.

A szerb állampolgárságú sofőrrel szemben őrizetbe vétele mellett tömegszerencsétlenséget okozó közúti baleset okozása bűntett, valamint embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indul – közölte a rendőrség.

Rovatok