Index Vakbarát Hírportál

Mínusz 10 fokkal indult a meteorológiai tavasz

2022. március 1., kedd 11:55

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint a napsütésnek köszönhetően a délután már a sokévi átlagnak megfelelő lehet.

Helyenként mínusz 10 fokos hideggel kezdődött a tavasz – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat közösségi oldalán kedden közzétett bejegyzésből. Mint írják, a Dunántúl középső és déli megyéiben nagy területen vékony hóréteg is maradt a meteorológiai tavasz első reggelére.

Emellett a kiderülő égnek és a nagyobb területen mérséklődő szélnek köszönhetően csaknem országszerte fagyott, a fagyzugokban mínusz 10 fok körüli minimumokat is regisztráltak

– olvasható a bejegyzésben, melyben arról is írnak, hogy a napsütésben gyorsan emelkedik a hőmérséklet, így a délutáni csúcsértékek a sokévi átlagnak megfelelően alakulnak, „azért valamelyest könnyebben elhitetik velünk, hogy megkezdődött a tavasz”.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, az előrejelzés szerint kedden a nap első felében alapvetően derült vagy kissé felhős idő várható, majd délután északkelet felől felhősödés kezdődik. Az Alföld északkeleti részén már erősen felhős idő lesz a jellemző, ott este néhol kisebb havazás is kialakulhat.

Rovatok