Index Vakbarát Hírportál

Ezt kell tenni, ha bárki szembekerülne a forgalommal az autóúton

2022. március 2., szerda 11:02

Egy utánfutós autó vontatmánya kilengett az M0-son, majd a lendület a járművet a forgalommal szembefordította, ami végül a leállósávban tudott megállni. A sofőr a lehető legjobbat tette, és segítséget kért ahelyett, hogy önállóan, további veszélyt okozva keresett volna megoldást.

Az esetről készült felvételt a Magyar Közút hivatalos Instagram-oldalán tette közzé.

A videón jól látszik, hogy a sofőr összeszedte az utánfutóról lehullott csöveket, igaz, azt még életveszélyes módon tette, majd egy másik autó biztosított némi védelmet neki a leállósávon. A profi segítség hamar megérkezett, a rendőrség a kiérkezéskor látta, hogy a továbbhaladáshoz meg kell fordulnia az érintett járműnek, ezt azonban biztonságosan csak úgy tudja megtenni, ha a forgalmat lelassítják számára 

– írja a Közút az Insta-sztorijában.

A helyzet megoldásához a Magyar Közút szigetszentmiklósi mérnökségétől kértek segítséget, akik az útellenőri szolgálattal együtt sikeresen lelassították a forgalmat a három sávon. Ezt követően a visszafordulás alig két percig tartott, a sofőr így biztonságosan elhagyhatta a helyszínt, és még pályazárat vagy jelentősebb torlódást is sikerült elkerülni. 

A Magyar Közút arra biztat mindenkit, ha veszélyes helyzetbe kerül a gyorsforgalmi utakon, vagy bármilyen más oknál fogva a forgalommal szemben haladna,

ne forogjon, ne tolasson az autóstársak előtt, hanem kérjen segítséget a 112-es számon a további balesetveszélyes helyzetek elkerülése érdekében. 

Rovatok