Index Vakbarát Hírportál

Horváth Csaba nem fog élni a mentelmi jogával

2022. március 2., szerda 21:39

Hadházy Ákos szerint vissza kellene lépnie a szocialista városvezetőnek a közös listáról, mert a gyanú szerint kenőpénzeket fogadott el.

Horváth Csaba volt a vendége a ma esti Egyenes beszédnek az ATV-n. Zugló polgármestere elgondolkodott volna a lemondáson, ha a hétpárti ellenzéki politikai közösség ezt kérte volna tőle, de nem ez történt.

Köszönöm a csütörtöki hétpárti nyilatkozatot, mert ilyenkor a legfontosabb a szolidaritás. A harc egy része az enyém, amit úgy szenvedek el, hogy elolvasom a következő napi Magyar Nemzetet, ahol az ügyészség szivárogtatással üzen. Jól láthatóan a Magyar Nemzetnél vannak olyan információk, amelyek nálam nincsenek

– mondta a zuglói városvezető, aki beszédesnek tartja azt, hogy 30 nappal a választások előtt belekeverik egy ilyen súlyos korrupciós ügybe, holott húsz éven át még azzal sem vádolták, hogy a piroson ment volna át.

Horváth Csaba leszögezte, hogy a február 28. óta őt megillető mentelmi jogával nem fog élni.

„Április 4-én azt fogom kérni Márki-Zay Péter miniszterelnök úrtól, hogy személyesen Hadházy Ákost bízza meg ezzel a vizsgálattal, mert ennek az ügynek pontot kell tenni a végére" – árulta el az ellenzéki politikus, aki szerint az ügyészségen dolgozó jószándékú munkatársak gyomra is felfordul attól, hogy az 50-es éveket idézően politikai megrendelésre kell dolgozniuk. A városvezető szerint a kormányváltást követően egyéb ügyészségi visszaéléseket is ki kell majd vizsgáltatnia Márki-Zay Péter kormányának, főleg olyan eseteket, amikor hamis vallomásokat csikartak ki az emberekből.

A házkutatásról szólva Horváth Csaba furcsállta, hogy nyolcan jártak a lakásán, de egyetlen ügyészségi ember sem járt az irodájában, mert arra nem voltak kíváncsiak.

Ennek az egész házkutatásnak kommunikációs szerepe volt, azóta pedig folyamatos szivárogtatás történik

– vélekedett az ellenzéki politikus, aki a beszélgetés végén a XIV. kerületi lakossági konzultáció sikeréről számolt be, amelyen közel 15 ezren vettek részt, ez a háztartások közel egynegyedét takarja.

A konzultáció eredménye magasan kétharmad feletti támogatói arányt jelentett. A kérdésekben érintett projektek technikai megvalósítására április 3. után térünk vissza. Az elmúlt napokban a menekültek fogadását készítettük elő a soltvadkerti gyerektáborunkba, ahova egy teherautónyi adományt is leszállítottunk. Ezekben az órákban érkezik meg oda mintegy 40 gyerek a kisérőikkel

– zárta szavait Horváth Csaba. 

Rovatok