Index Vakbarát Hírportál

Tizenkét kárpátaljai magyart fogad be Gyurcsány Ferenc és Dobrev Klára

2022. március 3., csütörtök 12:50

A Demokratikus Koalíció (DK) elnöke, Gyurcsány Ferenc Facebook-oldalán közölte, hogy tegnap megérkezett hozzájuk 12 fő Ukrajnából.

Négy család, tizenkét fő, gyerekek, anyukák és egy nagyfiú, aki már egy ideje itt dolgozott. A félelem poklából jöttek. A jövőjük csak kérdőjeleket tartalmaz. Ma elkezdtük szervezni az életüket. Hogy ne egyik éjszakáról a másikig éljenek

– fogalmazott a DK elnöke, aki egy fotót is megosztott, amelyen feleségével, Dobrev Klárával és a kárpátaljai magyarokkal szerepelnek közösségi oldalán.

Varga Judit igazságügyi miniszter február 27-én, szintén a közösségi oldalán jelentette be, hogy családjával befogadtak egy kétgyermekes kárpátaljai családot otthonukba. 

Rengeteg honfitársunk próbál erejéhez mérten segíteni a bajbajutottakon: szállással, fuvarral, pénzadományokkal, gyógyszerek és élelmiszerek gyűjtésével és sokan személyesen a határátkelőknél. Magyarország segít

közölte Varga Judit.

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtök délelőtti Kormányinfón elmondta, a háború kitörése óta 120 ezer ember lépett át a magyar–ukrán határon. A Kormányinfóról készült összefoglalónkat itt olvashatja.

Az orosz–ukrán háború eseményeit folyamatosan követjük, percről percre frissülő cikkünket itt találja.

Rovatok