Index Vakbarát Hírportál

Két embert elgázolt egy nemzetközi gyorsvonat Tatán

2022. március 3., csütörtök 15:47

Tata-Tóvároskertnél egy vasúti átjáróban két embert elütött a Transilvania-Szamos EuroCity, az átjáróban a fény- és félsorompó piros jelzést mutatott.

Az MTI információi szerint egy férfi és egy nő akart gyalog átkelni a síneken; a balesetben mindketten életüket vesztették. 

A Mávinform Facebook-oldalán arról számol be, hogy a baleseti helyszínelés miatt Tata és Tatabánya között csak az egyik vágányon közlekedhetnek a vonatok. A Budapest–Győr–Hegyeshalom-vonalon emiatt 15-20 perces késések várhatók.

A balesetben érintett, Kolozsvárra, valamint közvetlen kocsikkal Nagybányára közlekedő 143-as Transilvania-Szamos EuroCity a Keleti pályaudvartól menetrendje szerint, egy tartalék szerelvénnyel közlekedik tovább. A Nagybánya felé utazóknak Püspökladányban egy másik szerelvényre kell átszállniuk.

A szerelvényen utazók, valamint a Tatabányán vagy Budapest-Kelenföld állomáson felszálló utasok a Keleti pályaudvarról 17 óra 40 perckor Brassóba induló 407-es Corona InterCity vonattal utazhatnak tovább Kolozsvár felé.

Rovatok