Index Vakbarát Hírportál

Putyin barátságával és háborúpártisággal dobálja egymást kormányoldal és ellenzék

2022. március 5., szombat 18:47

Márki-Zay Péter szerint a tét világos: Orbán és Putyin vagy a Nyugat és Európa. Hollik István úgy látja, a baloldal a háború pártján áll.

Márki-Zay Péter a közösségi oldalán azzal vádolta Orbán Viktort, hogy 12 éve másolja a putyini modellt, 12 éve uszít Európa, a Nyugat és az európai egység ellen,

tizenkét éve szolgálja ki az orosz érdekeket, és mióta a példaképe lerohanta Ukrajnát, összevissza beszél a NATO-szövetségről.

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje arról is írt, hogy miközben Orbán Viktor „agresszor barátja kórházakat, iskolákat, sőt atomerőműveket bombáz, a kormányoldalnak még mindig az a legfontosabb, hogy az ellenzékről hazudjon, és a putyini propagandát visszhangozza. Az ellenzék vezetője szerint a tét világos: Orbán és Putyin vagy a Nyugat és Európa. A történelem sötét oldala vagy jó oldala.

Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója szerint viszont a baloldal a háború költségét is a magyar emberekkel fizettetné meg. Az MTI-nek küldött tájékoztatásában a politikus úgy fogalmaz: amikor háború dúl a szomszédunkban, akkor megfontolt döntésekre, összefogásra, azaz nemzeti egységre van szükség. Kiemelte, sajnálattal vették tudomásul, hogy

a magyar baloldal ebben nem akar részt venni, sőt javaslataik azt mutatják, hogy ők a háború pártján állnak.

Hozzátette, a baloldal a háború költségét is a magyar emberekkel fizettetné meg,

hiszen mára egyértelművé vált: a baloldal célja az, hogy Brüsszel az energiaszektort is vonja be az oroszok elleni szankciók közé.

A Fidesz politikusa szerint ez veszélyes és felelőtlen javaslat, ezért nem engedik meg, hogy a magyar embereknek a mai többszörösét kelljen fizetniük a rezsiért.

Az orosz–ukrán háború eseményeit folyamatosan követjük, percről percre frissülő szombati cikkfolyamunkat itt találja.

Rovatok