Index Vakbarát Hírportál

Nagy területen lángol a növényzet Sármelléknél

2022. március 6., vasárnap 17:02

A 76-os főút közelében több mint húsz hektárt érint a tűz, amely több irányban terjed. A keszthelyi, a pacsai, a zalakarosi, a nagykanizsai, a badacsonytomaji és a marcali hivatásos, valamint az alsópáhoki önkéntes tűzoltók végzik az oltást.

A nagy távolságról is észlelhető, füsttel járó tűz a főúttól délre, mintegy 24 hektáros területen ég, a lángok a nádast és egy erdőt is elértek – mondta Kósi Zsolt, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. 

Kigyulladt az aljnövényzet Sármellék külterületén, a 76-os főút közelében, a környező településekről érkeztek hivatásos és önkéntes tűzoltók is a lángok megfékezésére. A helyszínre érkezett a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is – adta hírül a katasztrófavédelem.

(Borítókép: Tűzoltók dolgoznak a kigyulladt aljnövényzet és az erdő oltásán a 76-os főút mentén Sármellék közelében a Kis-Balaton térségében 2022. március 6-án. A nagy távolságról is észlelhető füsttel járó tűz a főúttól délre mintegy 24 hektáros területen ég a lángok a nádast és egy erdőt is elértek. Fotó: Varga György / MTI)

Rovatok