Index Vakbarát Hírportál

Titokban lefilmezte volt élettársát egy szegedi nő, vádat emeltek ellene

2022. március 8., kedd 12:25

A nő a volt élettársa tudta nélkül kamerát szerelt fel a lakásában, amellyel a láthatás alatt történteket rögzítette. Az ügyészség tiltott adatszerzés bűntettével vádolja.

Vádat emeltek egy szegedi nővel szemben, aki hónapokon keresztül titokban fölvette azt, amikor korábbi élettársa a közös gyerekükkel volt láthatáson – tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség szóvivője kedden az MTI-t. Az ügyészség közölte, a nőt tiltott adatszerzés bűntettével vádolják.

A szülők 2018-ban kötöttek egyezséget a bíróság előtt arról, hogy az akkor hároméves közös gyermekükkel a férfi miként tarthatja a kapcsolatot. A megállapodás értelmében a férfi az anya lakásában találkozhatott gyermekükkel.

2018 decembere és 2019 áprilisa közötti a vádlott titokban egy kamerát helyezett el a lakásában, mellyel a láthatás alatt történteket a férfi tudta és beleegyezése nélkül rögzítette. A vádirat szerint a nő a találkozókról 23 napon készített alkalmanként többórányi videót. Emellett hangfelvételek is készültek a kapcsolattartás alatt elhangzottakról, és a nő fölvette a férfival folytatott beszélgetéseket is.

A nő a felvételeket az általa a kapcsolattartás újraszabályozása érdekében indított polgári perben pendrive-on benyújtotta a Szegedi Járásbírósághoz, a férfi ekkor szerzett tudomást a történtekről – tudatta a csoportvezető ügyész.

Rovatok