Index Vakbarát Hírportál

Czeglédy Csaba az Ördög ügyvédjéről: Sokkal többet tudok, mint amennyit elmondhatok

2022. március 8., kedd 12:15

Czeglédy Csaba azt állítja, hogy biztosan megnyerné a választást, ha megint bezárnák, az Ördög ügyvédjéről pedig sok információja van.

„Minden választási kampányban nem vihetnek el engem sem, mert az már unalmas lenne” – jelentette ki Czeglédy Csaba, a hatpárti ellenzék szombathelyi egyéni képviselőjelöltje.

Szerintem ha most megint bezárnának, biztosan megnyerném a választást.

Czeglédy Csaba úgy látja, hogy a négy évvel ezelőtti történet a jogállam megcsúfolása volt, de az akkor készült fényképek „folyamatos mutogatása biztosan sokat ártott, a választók nyilván nem úgy képzelik el az ideális politikust, mint aki valamilyen büntetőügyben érintett”. A költségvetési csalásról szóló vádakról itt írtunk bővebben.

Nincs kétségem afelől, hogy a bűnözőzés amortizált engem, viszont Szombathelyen azért lehet, kisebb ez a hatás, mert itt az emberek személyesen ismernek. A városban sokan inkább azt gondolják, hogy elragadtak, és fogságba ejtett a politika.

Czeglédy Csaba a Borkai-botrányt kirobbantó és az idei választási kampányra további szivárogtatásokat ígérő Az ördög ügyvédje nevű blogról úgy fogalmazott a 24.hu-nak adott interjújában, hogy

sokkal többet tudok a blog hátteréről, mint amennyit elmondhatok. Sok információm van, de nem vagyok feljogosítva, hogy elmondjam. Nyilván kényelmes lett volna azt állítani, hogy én vagyok a szerző, de idegen tollakkal nem akarok ékeskedni.

A politikus szerint az ügyészség ott követett el hatalmas hibát, hogy „minden áron fel akart mutatni gyanúsítottat”, mert ő tanúként nehéz helyzetbe került volna az igazmondási kötelezettség miatt.

Vas megye 1-es számú választókerülete április 3. egyik legszorosabb csatáját hozhatja, az Index választási blogjában részletesen foglalkoztunk a térséggel.

(Borítókép: Czeglédy Csaba  2019. május 7-én. Fotó: Balogh Zoltán / MTI)

Rovatok