Index Vakbarát Hírportál

Itt az ellenzék kampánydala, „A hatalom a népé!”

2022. március 8., kedd 16:30 | aznap frissítve

Kedd délután debütált az Egységben Magyarországért közösségi oldalán az ellenzéki összefogás új kampánydala, A hatalom a népé! címmel. Az ellenzéki szövetség tudatosan választotta ezt a dalt, amely az eredeti szerző, Patti Smith támogatásával, engedélyével és együttműködésével született.

 Az egy szál gitáros produkcióban a hangszert Henri Gonzalez, a Fran Palermo zenekar frontembere kezeli, Bánfalvi Eszter, Bíró Panna és Homonnai Katalin közreműködik, 

mellettük pedig a fiatalosság érzetét keltő gimnazisták és egyetemisták énekelnek. A nóta hangzásvilága távolról Cseh Tamás előadásmódját idézi, képileg és mondanivalójában azonban a lehető legszélesebb közönséget helyezi célkeresztbe.

A dal új, magyar szövege egy kollektív alkotóközösség csapatmunkája, amely a választási kampány erős üzenetére reflektál, és amely a refrénben is megmutatkozik: A hatalom a népé!

A helyszínként ismét az a gyárcsarnok tűnik fel, ahol az Élni hívlak című kampánydalt is forgatták. Ezt a mostani klip Herendi Gábor rendezésében készült.

Rovatok