Index Vakbarát Hírportál

A sztrájk miatti bérlevonást fordítsák a menekült gyerekekre – kérik a pedagógusok a kormánytól

2022. március 9., szerda 11:55

Nyílt levelet írtak a pedagógus-szakszervezetek annak érdekében, hogy a március 16-tól kezdődő és határozatlan ideig tartó sztrájk alatti levonásokat a kormány a menekült gyerekek támogatására fordítsa.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) március 16-tól határozatlan ideig tartó sztrájkot szervez a magasabb bérek és a munkaterhek csökkentésének reményében. Az érdekvédők a háborús helyzetre való tekintettel azt kérik a kormánytól, hogy a munkabeszüntetés idejére járó összeget, amelyet mindenképpen levonnak, fordítsák az Ukrajnából menekülni kényszerülő családok támogatására, gyermekeik taníttatására.

Utalja át olyan szervezetek és önkormányzatok számlájára, akik részt vesznek a fenti célok megvalósításában, illetve az ellátások megszervezésében! Az átutalás tényét hozza nyilvánosságra!

– üzente a két nagy pedagógus-szakszervezet a kormánynak.

Közleményükben a nem állami munkáltatókat, vagyis az egyházi, alapítványi és az önkormányzati fenntartású intézmények fenntartóit is felkérték, hogy fordítsák a sztrájkolók kiesett bérét humanitárius célokra.

Rovatok