Index Vakbarát Hírportál

Megduplázódott az új fertőzöttek napi száma, kevesebb az áldozat

2022. március 9., szerda 09:08

Szerda reggel közzétették a hivatalos magyar járványadatokat. A 9897 elvégzett teszt 26 százaléka volt pozitív.

Az elmúlt napon 2632 új fertőzöttet azonosítottak Magyarországon, meghalt 54 beteg – derül ki a központi tájékoztató oldal szerdán közzétett adataiból.

Egy nappal korábban 1387 új fertőzöttet azonosítottak Magyarországon, meghalt 59 beteg. Kórházban 2766 koronavírusos beteget ápoltak, közülük 114-en voltak lélegeztetőgépen. A beoltottak száma 6 397 623 fő volt, közülük 6 176 191 fő a második, 3 822 108 fő a harmadik, 226 299 fő már a negyedik oltását is felvette.

Több korlátozás is megszűnt a hét elején

Az egészségügyi adatok folyamatos javulásának köszönhetően a Kormányinfón Gulyás Gergely bejelentette: mivel a végéhez közeledik az ötödik járványhullám, kivezetik a korlátozásokat. Ennek értelmében

Az egészségügyi veszélyhelyzetet továbbra is fenntartják, részben a kormány cselekvőképessége, részben a hatodik hullám veszélye miatt.

Folytatódik az oltási akció

A kormány és az operatív törzs döntése alapján  márciusban is folytatódnak  az oltási akciónapok. Csütörtökön és pénteken délután kettő és hat óra között, szombaton pedig délelőtt tíz és délután hat óra között regisztráció nélkül fel lehet venni a soron következő, koronavírus elleni vakcinákat.

Az 5–11 éves gyermekek oltása továbbra is csak előzetes időpontfoglalással lehetséges a kórházi oltópontokon vagy a házi gyermekorvosoknál.

Az oltás felvételéhez hozzájáruló nyilatkozat szükséges, kiskorú esetében ezt a szülők töltik ki. Minden oltáshoz külön hozzájáruló nyilatkozatot kell kitölteni:

(Borítókép: Vasvári Tamás / MTI)

Rovatok