Index Vakbarát Hírportál

Okirat-hamisítás miatt jelentették fel az LMP-s Csárdi Antalt

2022. március 9., szerda 16:50

Közüzemi és közösköltség-tartozást is felhalmozhatott Csárdi Antal abban az ingatlanban, amelyet a képviselői költségtérítés keretében bérel neki az adófizetők pénzén az Országgyűlés Hivatala. Az ingatlan tulajdonosa azért tett feljelentést a belvárosi képviselő ellen, mert kiderült, hogy hamisított meghatalmazással intézte a lakáshoz kapcsolódó ügyeket az energiaszolgáltatónál. A képviselő tagadja a vádakat. Szerinte a Fidesz akarja lejáratni.

Okirat-hamisítás miatt jelentette föl Csárdi Antalt annak a lakásnak a tulajdonosa, amelyet az Országgyűlés Hivatala bérel a képviselőnek.

Az Index birtokába került a feljelentés szövege, amelyből megtudni, Csárdi nem fizette rendesen a közüzemi számláit, amiért kikapcsolták a gázt a számára az adófizetők pénzén bérelt lakásban. Ezután az is kiderült, hogy Csárdi Antal közel háromszázezer forintos közösköltség-tartozást halmozott fel.

Ezt később a végrehajtástól tartva a tulajdonos fizette ki, aki ekkor már nem bízott abban, hogy a politikus rendezi a tartozását.

Lapunk úgy értesült, hogy a képviselő amiatt is konfliktusba került a költségtérítésből neki bérelt lakás tulajdonosával, hogy kiderült: annak ellenére rendszeresen dohányzott az ingatlanban, hogy az egy dupla teraszos, dunai panorámás lakás, amely a Halászbástya alatt helyezkedik el. Emiatt a tulajdonos felmondott Csárdinak, aminek következtében további, az ellenzéki képviselő számára kellemetlen, sőt inkrimináló dolgokra derült fény.

Az Amerikában élő tulajdonos ugyanis megkérte képviselőjét, hogy ellenőrizze a közműszolgáltatóknál, nem halmozott-e föl újabb tartozást Csárdi Antal, mielőtt elhagyná az ingatlant.

A képviselő azonban nem tudott eljárni az ügyben az MVM-nél, mert kiderült: Csárdi Antal egy olyan, a tulajdonos hamisított aláírásával ellátott meghatalmazást mutatott be a szolgáltatónál, amely szerint ő jogosult intézkedni az ingatlannal kapcsolatos ügyekben.

Ennek a hamis dokumentumnak pedig az egyik aláíró tanúja az ellenzéki képviselő felesége, Csárdi-Suskó Mariann, másik tanúja pedig Csárdi Antal anyósa volt.

Az ügyben megkerestük az ügyészséget, hogy nyomozást indítottak-e már a feljelentés miatt a Belvárosban az április 3-i választáson is induló ellenzéki képviselő ellen.

Csárdi Antalnak is megküldtük a kérdéseinket az üggyel kapcsolatban. A képviselő a következő választ küldte lapunknak:

A korábbi főbérlőm minden állítása valótlan, a vitát a bíróságon fogjuk rendezni. Tartozást nem halmoztam fel, nem is tehettem, mert azt az – egyébként az Országgyűlés Hivatala által kötött – szerződés kimondja, hogy minden rezsiköltség a bérbeadót terheli. Jogosulatlan meghatalmazást soha nem használtam, az egész ügyet a választókerületben reménytelen helyzetben lévő Fidesz kétségbeesett próbálkozásának tekintem, és a hazugságok miatt a megfelelő jogi lépéseket megtettem.

(Borítókép: Csárdi Antal 2021. szeptember 20-án. Fotó: Soós Lajos / MTI)

Rovatok