Index Vakbarát Hírportál

Újabb sztrájkbizottságot alakított a PDSZ, ezúttal a szakképzőkben dolgozókat képviselik

2022. március 9., szerda 13:55

Egyeztetéseket kezdeményezett a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) a szakképzésben foglalkoztatottakat érintő követelések teljesülése érdekében – derül ki a szervezet Orbán Viktor miniszterelnöknek küldött szerdai leveléből.

A PDSZ országos választmányi tagja, Nagy Erzsébet az Indexnek elmondta: már régóta szerették volna a szakképzőkben dolgozók érdekeit is képviselni, arra számítanak, hogy a kormány az Innovációs és Technológiai Minisztériumtól (ITM) jelöl ki valakit tárgyalópartnernek.

Ősz óta tervben volt, hogy legyenek szakképzéses követeléseink, ugyanis az oktatási problémák alól ők sem mentesülnek. Az itt tanító kollégák is szeretnének március 16-án szolidaritási sztrájkban részt venni, ám érthetően ebbe csak akkor mennek bele, ha értük is harcolunk. Két lehetséges út állt előttünk: vagy felvesszük az ő követeléseiket is a korábbi, az Emberi Erőforrások Minisztériumával már sokszor átrágott követeléseink közé, vagy új sztrájkbizottságot alakítunk, és külön tárgyalások keretében próbáljuk az érdekeiket képviselni. Végül az utóbbi lett

– avatta be az Indexet a részletekbe Nagy Erzsébet, kiemelve, hogy ezúttal a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) nélkül fognak tárgyalni a kormány által kijelölt partnerrel. Hozzátette: mivel a legtöbb szakképző intézmény az ITM-hez tartozik, arra számítanak, hogy velük kell majd asztalhoz ülni.

Követeléseik:

Az esetleges sztrájk időpontjáról a sztrájkbizottság a későbbiekben, az egyeztetések eredményének függvényében ad majd tájékoztatást.

Rovatok