Index Vakbarát Hírportál

Adatai ellopása miatt rárepült a Csirkeember Gődény Györgyre

2022. március 10., csütörtök 15:18 | aznap frissítve

A Kétfarkú Kutya Párt jelöltje kamerával a kezében szembesítette Gődényt azzal, hogy odahamisították az adatait az ajánlóívükre – tájékoztatta az Indexet az MKKP Sajtózaklató Pótalosztály-helyettesi Főmunkacsoportja.

Már az aláírásgyűjtés kezdete előtt egy hónappal is figyelmeztették a Gődény György-féle Normális Élet Pártját, hogy honlapjukon olyan adatfelvételi űrlap szerepel, amelyen a név, a lakcím és az e-mail-cím mellett a személyi számot is meg kellett adni, ez utóbbi azonban nem legális, és választási csalásra ad lehetőséget.

Arra emlékeztetnek, hogy a kapcsolatfelvételhez a személyi számra egyáltalán nincs szükség, arra, hogy mégis elkérték, egyetlen magyarázat lehet:

így még csak seftelniük sem kell más kamupártokkal, hogy ajánlásokat szerezzenek, egyszerűen rámásolják az íveikre a »szimpatizánsok« adatait, odahamisítják az aláírásukat, és már kész is. Fel is jelentettük őket a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál (NAIH), mivel szerintünk sem ingatlan-nyilvántartónak nem minősül ez a párt, sem az államigazgatásnak nem gyűjthetnek már januárban képviselőjelölti ajánlásokat.

Az MKKP csepeli és soroksári jelöltje, a Csirkeember nem támogatta a Normális Élet Pártja jelöltjét, de a hivatalos ajánlásgyűjtés kezdete után, amikor online ellenőrizte, kinek írt alá, ott találta a nevét Gődényék jelöltje mellett is.

A „Csirke” a közelmúltban összefutott Nyíregyházán Gődény György pártelnökkel, így személyesen neki tehette fel a kérdést, vajon hogy került a neve, címe és aláírása egy olyan ívre, amelyet soha nem látott.

Kovács Gergely, a Kutyapárt elnöke korábban azt mutatta be, hogyan próbált aláírásokat cserélgetni velük a Gattyán György-féle Megoldás Mozgalom, és hogyan kaptak több ezer, szinte biztosan hamis ajánlást (amelyeket aztán egytől egyig megsemmisítettek).

(Borítókép: Csizmadia Cseke Csepeli Csirke. Fotó : Nagy Tamás / Index)

Rovatok