Index Vakbarát Hírportál

Bárki örökbe fogadhatja Sanyikát, a Dózsa György úti totyogót

2022. március 10., csütörtök 17:39

Sanyika az elmúlt napon ismert szökevénnyé vált, miután sikeresen meglépett a Fővárosi Állat- és Növénykertből. A féléves pingvin édesapját sokan csak a becenevén ismerik.

Bárki örökbe fogadhatja a szerda hajnalban elkóborolt Sanyikát, a Fővárosi Állat- és Növénykert kispingvinjét, akit végül a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai vittek haza épségben.

A pingvinek 4-6 hónapos korukra olyan kíváncsivá válnak, hogy igyekeznek minél inkább felfedezni a környezetüket. Így kerülhetett sor Sanyika nem mindennapi kiruccanására is

– írták az állatkert közösségi oldalán, ahol kiderült: aki szeretné örökbe fogadni a féléves, kalandvágyó kispingvint, az pár kattintással megteheti.

Az állatkert egyébként bemutatta a kispingvin szüleit is. Apukája, Narancs különlegesen veszélyes becenévvel bír, sokan Pofátlannak szólítják. Párjával, Joyjal már jó ideje egy párt alkotnak.

A kispingvin egyébként a budapesti Dózsa György úton totyogott. A zuglói rendőrök és a velük közös szolgálatot ellátó zuglói polgárőrök hajnalban a pingvin befogásának idejére megállították a járműforgalmat az úton, majd óvatosan megfogták a madarat, és egy takaróba csavarták. Ezután értesítették a Fővárosi Állat- és Növénykertet, hogy tudassák, megvan a szökevény.

Rovatok