Index Vakbarát Hírportál

Körülbelül tízezer vendég nem megy Hévízre a háború miatt

2022. március 11., péntek 05:57

Mintegy tízezer külföldi vendég mondta le foglalását Hévízen a két hete zajló ukrajnai háború miatt. A külföldi vendégek negyede ráadásul Oroszországból és Ukrajnából érkezett eddig. A Magyar Szálloda Szövetség részéről a belföldi turizmus stabilitásában és az új piacokban bíznak.

Körülbelül tízezer külföldi vendég mondta le foglalását eddig a háború miatt Hévízen. A külföldi vendégek negyede ráadásul ez idáig pont abból a két országból érkezett, amelyek most háborúban állnak egymással.

Molnár Ágnes, a  hévízi Hotel Európa Fit vezérigazgató-helyettese az RTL Klub-nak nyilatkozva elmondta: a háború más nyugat-európai országokból érkező vendégeket is inkább a kivárásra és megfontoltságra késztet.

A külföldről érkező turisták jelentős része több hetet is eltölt a városban, és akár különféle gyógyászati kezeléseket is igénybe vesz. A magyar vendégek átlagosan néhány napot tartózkodnak a településen, s leginkább a wellnessprogramok iránt érdeklődnek.

A Magyar Szálloda Szövetség szerint a háború hatásai már mindenhol érezhetőek.

A szervezet részéről ugyanakkor abban bíznak, hogy a belföldi turizmus erős marad, a környező országokból pedig nem csökken a beutazási kedv – derül ki az RTL Klub hírműsorának beszámolójából.

(Borítókép:  A Hévízi-gyógytó a Tófürdő épületeivel. Fotó: Molnár-Bernáth László / MTI)

Rovatok