Index Vakbarát Hírportál

A Momentum feljelentést tesz Hernádi Zsolt ellen

2022. március 11., péntek 20:46

A párt arra kéri a hatóságokat, vizsgálják meg, hogy a Mol elnök-vezérigazgatójának kijelentései kimerítik-e a rémhírterjesztés tényállását.

A csütörtök esti rendkívüli Kormányinfón Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója egy három éve, Mexikóban készült képpel illusztrálta, hogy a pánikkeltés következtében Magyarországon többen is nejlonzacskókba tankolnak. Tette mindezt azután nem sokkal, hogy Gulyás Gergely bejelentette: a kormány utasította a rendőrséget, hogy rémhírterjesztés miatt indítson eljárást azokkal szemben, akik valótlan információkat közölnek a benzinellátási nehézségekről – olvasható a Momentum közleményében.

A párt ezzel kapcsolatban feljelentést tesz Hernádi Zsolt ellen, és arra kéri a hatóságokat, vizsgálják meg, hogy a Mol elnök-vezérigazgatójának kijelentései kimerítik-e a rémhírterjesztés tényállását. Álláspontunk szerint Hernádi Zsolt nagy nyilvánosság előtt osztott meg olyan információkat, amelyek benzinellátási nehézségekre, benzinpánikra utalnak – olvasható a párt Facebook-bejegyzésében.

(Borítókép: Hernádi Zsolt és Gulyás Gergely. Fotó: Bodnár Patrícia / Index)

Rovatok