Index Vakbarát Hírportál

Mintegy 4 milliárd forintból fejlesztette képzéseit a Debreceni Egyetem

2022. március 11., péntek 07:07 | aznap frissítve

Európai uniós forrásból bővítette képzési szolgáltatásait a Debreceni Egyetem (DE). A Közösségi Educatio Oktató és Szolgáltató Nonprofit Kft.-vel konzorciumban megvalósított projekt 3,928 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásból valósult meg a Széchenyi 2020 program keretében – tájékoztatta az egyetem projektirodája az MTI-t.

Az online elérhető tananyagok elkészítésekor az egyetem oktatói az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) által meghatározott új képzési és kimeneti követelmények mellett a munkaerő-piaci elvárásoknak is igyekeztek eleget tenni – közölték.

A képzési struktúra korszerűsítése és az innovatív tartalmak képzésbe integrálása érdekében rövid ciklusú továbbképzéseket dolgoztak ki és tartottak a karok gyakorló szakembereknek, miközben az egyetemi képzésbe gyakorló szakembereket, mesteroktatókat is bevontak – írták.

A felsőoktatásból lemorzsolódó hallgatók létszámának csökkentése érdekében mentorprogramokat, felzárkóztató képzéseket indítottak az elsőéveseknek, a közösségi beilleszkedésben pedig az egyetem mentálhigiénés és esélyegyenlőségi központja, illetve a hallgatói önkormányzat nyújtott segítséget – jelezték.

Az online tartalmak bővítésével párhuzamosan informatikai beruházások is megvalósultak, a hallgatói szolgáltatások egyik fontos eleme pedig a könyvtári tanulószobák foglalási rendszere – írták.

A projekt megvalósítása során nemzetközi oktatási vásárokon mutatkoztak be, és új idegen nyelvű képzéseket és szolgáltatásokat alakítottak ki. Kiemelték a Kárpát-medencei együttműködéseket, amelyek keretében több karon közös magyar nyelvű képzéseket hoztak létre, az aktív társadalmi szerepvállalás jegyében szervezett társadalmi programokban pedig mintegy ezerötszáz hallgató vett részt.

A projekt programjaiba több mint 26 ezer résztvevőt vontak be az elmúlt több mint négy évben azzal a céllal, hogy a Debreceni Egyetem minőségi oktatás érdekében tett erőfeszítései megvalósulhassanak – zárul a projektiroda közleménye.

Rovatok