Index Vakbarát Hírportál

Plakátháború Budapesten: rongálókat kergettek, „pedofidesz” matricát ragasztottak

2022. március 12., szombat 15:58

A 2022-es országgyűlési választások előtt 21 nappal az utcákon is zajlik a kampány.

Jámbor András, Budapest 6-os számú egyéni választókerületének hatpárti ellenzéki jelöltje a Facebookon-oldalán számolt be arról, hogy

tegnap este 8 és éjfél között a Fidesz szervezetten rongálta meg több mint 1000 plakátunkat.

A politikus hozzátette, hogy péntek este több helyen „sikeres futóleckét adtunk a rongáló kormánypártiaknak”, egy esetben pedig autós üldözéssel kergették el őket.

Posztja szerint rendőrségi bejelentést is tettek, a hatóságok kikérik a kamerafelvételeket.

„Pedofidesz” matrica került elő

Kálmán Olga, a Demokratikus Koalíció elnökségi tagja, Demeter Márta országgyűlési képviselő, valamint Tordai Bence, a Párbeszéd frakcióvezető-helyettese sajtótájékoztatót tartott szombaton.

Az Egységben Magyarországért ellenzéki szövetség politikusai a Párbeszéd közleménye alapján „a hatóságok által »rejtegetett« fideszes pedofilok ügyeire hívták fel a figyelmet”, és a kormánypártok gyermekvédelmi kampánya ellen emeltek szót.

Az esemény végén a gyermekvédelmi népszavazás egyik plakátján a „védjük meg a gyerekeket” utáni szövegrészt „a pedofidesztől” felirattal ragasztották le. Az ellenzék február közepén is átragasztott népszavazási plakátokat, erről itt írtunk.

Közben Pogácsás Tibor önkormányzati államtitkár, Pest 10-es számú egyéni választókerülete kormánypárti jelöltjének pilisi lakossági fórumán a Párbeszéd aktivistái akcióztak. A politikus épp előadást tartott, amikor egy „Pogácsás kifosztotta az önkormányzatokat!” feliratú molinót húztak mögé.

(Borítókép: Kálmán Olga, Tordai Bence és Demeter Márta. Fotó: Kuttner Ádám / Egységben Magyarországért)

Rovatok