Index Vakbarát Hírportál

Két halálos áldozatot találtak a tűzoltók vasárnap

2022. március 13., vasárnap 16:02

Egy ember tűzben, egy ember szén-monoxid-mérgezés következtében életét vesztette vasárnap – tájékoztatta szerkesztőségünket az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője, Mukics Dániel.

Délelőtt háromnegyed tízkor értesítették a katasztrófavédelmet, hogy Petneházán halálos szén-monoxid-mérgezés történt. Négy baktalórántházi tűzoltó vonult egy járművel a helyszínre.

Egy százötven négyzetméteres családi ház tizenhat négyzetméteres hálószobájában az ágy mellett, a földön fekve találtak egy embert, aki feltehetően szén-monoxid-mérgezést szenvedett. A hálószobában egy gázkonvektor üzemelt. A tűzoltók rekonstruálták, mi történhetett, és magas szén-monoxid-koncentrációt mértek.

Az otthonunk átalakítása előtt érdemes szakemberrel konzultálni, a kivitelezéskor pedig nem szabad engedély nélkül megváltoztatni az égéstermék-elvezetés módját, megszüntetni a szellőzőnyílásokat. Egy jó minőségű szén-monoxid-érzékelő pedig időben jelzi a színtelen, szagtalan, mérgező gáz feldúsulását – figyelmeztettek.

Délután fél egykor a szekszárdi Remete utcába riasztották a szekszárdi tűzoltókat, akik egy járművel vonultak a helyszínre. Egy idős férfi felsőruházata gyulladt meg főzés közben. A tűzoltók kiérkezésekor már nem volt tűz, a tűzoltói beavatkozásukra nem volt szükség, a szerencsétlenül járt férfi életét már nem tudták megmenteni.

Rovatok