Index Vakbarát Hírportál

Megrongálták Egerben a DK plakátjait, tetten értek három férfit

2022. március 14., hétfő 10:39 | aznap frissítve

Megrongálták a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselőjelöltjének plakátjait Egerben – közölte a párt szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében. Hozzátették: „Nem hagyjuk annyiban az ellenünk elkövetett választási bűncselekményeket.”

Éjjel Egerben a Demokratikus Koalíció Heves megye 1-es számú választókerületében induló országgyűlési képviselőjelöltjének, Berecz Mátyásnak mintegy negyven plakátját rongálták meg – olvasható a közleményben, amelyből kiderült, hogy az elkövetőket tetten érték és elfogták.

A rendőrség intézkedett az ügyben, bűncselekmény alapos gyanúja miatt eljárás indult.

A Demokratikus Koalíció nem fogja továbbra sem annyiban hagyni a jelöltjeink, tagjaink, aktivistáink ellen elkövetett bűncselekményeket, legyen szó akár rongálásról, akár más bűncselekményről

– hangsúlyozták a közleményben.

Mint kiderült, a képekre egy sárga matricát ragasztottak, melyen olyan feliratok szerepelnek, hogy „Eger jobbat érdemel” vagy „100% Gyurcsány”. A fideszes Pajtók Gábor plakátjai érintetlenek maradtak.

Egerben Berecz Mátyást indítja a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselőnek, aki az esettel kapcsolatban nyilatkozott az Egri Ügyeknek.

Egerben a négysávoson, a Tescótól a Kerecsendre vezető körforgalomig megrongálták a plakátjainkat, körülbelül negyven darabot

– mondta.

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság megkeresésünkre arról tájékoztatta az Indexet, hogy az Egri Rendőrkapitányság járőrei három férfit tetten értek. A nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki őket rongálás bűncselekmény elkövetése miatt.

Rovatok