Index Vakbarát Hírportál

Csak mese volt a támadás az Árkádnál, túl unalmasnak találta az életét a pénzszállító

2022. március 17., csütörtök 13:00

Elmesélte kollégájának, hogy késsel ki akarták fosztani. A nyomozók viszont kiderítették, hogy kitalálta a történetet.

Lezárult a nyomozás annak a pénzszállítónak az ügyében, aki még tavaly áprilisban azt állította, hogy késsel próbálták meg kirabolni az Árkádban – közölte a rendőrség.

Később kiderült, hogy a pénzszállítót mégsem támadták meg. Ennek ellenére bejelentést tettek a rendőrségen.

Mindezt a kamerafelvételek ellenőrzése is bizonyította. A pénzszállító később bevallotta, hogy nem támadták meg, és csak azért találta ki a történetet, mert unalmas az élete, valójában pedig csak be akart vágódni a kollégáinál.

Az őr a páncélautóba visszatérve mesélte a kollégájának, hogy egy ember odalépett hozzá, és el akarta venni tőle a pénzkazettát. Elmondta, hogy fellökte a támadót, így a pénzt sikerült megvédenie.

Az autóban maradt őr ezután alaposan megdicsérte társát, az ügyről viszont a pénzszállítóközpontot is értesítette, így az események felpörögtek. Mire a rablást kitaláló őr észbe kapott, a környéket lezárták a fővárosi rendőrök, tanúkat hallgattak ki, autókat és területeket vizsgáltak át az elkövető felkutatása érdekében.

A nyomozók gyorsan gyanút fogtak, hogy a rablás nem történhetett úgy, ahogy az állítólagos sértett előadta. Keresztkérdéseikre a biztonsági ember végül beismerte, hogy csak kitalálta a történetet.

Rovatok