Index Vakbarát Hírportál

Betiltaná a Pride-ot a Mi Hazánk

2022. március 18., péntek 21:51

A párt betiltaná a Budapest Pride felvonulást és a szivárványszínű zászló kitűzését középületeken – közölte Novák Előd alelnök. Mindezt akkor tennék, ha „megkerülhetetlen erővé” válnának az országgyűlési választás után.

A szexuális devianciát propagáló felvonulások ügyében a Mi Hazánk se Gyurcsányék támogató, se Orbánék tűrő politikáját nem fogadja el, a tiltást szorgalmazza – jelentette ki Novák Előd, emlékeztetve: az elmúlt évben azért nem vonulhatott a Pride a szimbolikus Andrássy út–Bajcsy-Zsilinszky út útvonalon, mert a párt már korábban lefoglalta a területet rendezvény céljára.

Amit a Fidesz-kormány 12 éve nem tud vagy nem akar megoldani, azt a Mi Hazánk Mozgalom tavaly megcsinálta – fűzte hozzá az alelnök, kiemelve:

a magunkfajtáké kell, hogy legyen, vissza szeretnénk szerezni azt a normális embereknek, a családoknak, (...) nem kérünk a szerte a világból ideszervezett aberráltakból.

A Mi Hazánk korábban eltávolította a szivárványos zászlót Budapesten a Városháza épületéről, a párt elnökhelyettese, Dúró Dóra pedig ledarált egy mesekönyvet. Mindkét akció a figyelemfelhívást szolgálta, és végül jogszabályba foglalták a párt néhány javaslatát – hívta fel a figyelmet Novák Előd.

Rovatok