Index Vakbarát Hírportál

Már nem csak az orosz és ukrán turisták mondják le magyarországi foglalásaikat a háború miatt

2022. március 20., vasárnap 09:49

Bár több, Budapesten tartózkodó külföldi turista sem tart a háborútól, tapasztalatok szerint már nem csak az orosz és ukrán turisták mondják le a foglalásaikat. Az Air Canada társaság a bizonytalan helyzet miatt pedig úgy döntött, mégsem indítja el egy májusban induló budapesti járatát.

A legtöbb Magyarországra érkező külföldi turista nem aggódik amiatt, hogy a hazánkkal szomszédos Ukrajnában háború zajlik. Egy olasz az RTL Klub híradójának elmondta: szomorú az Ukrajnában történtek miatt, de azt gondolta, jöhet Magyarországra, „mivel a háború eseményei nincsenek olyan közel”.

Egy brit férfi magyar barátaitól érdeklődött a helyzetről. A határhoz közel élő ismerősök azt mondták neki, hogy Magyarországon biztonságban vannak, ezért nem aggódnak.

A csatorna beszámolójából kiderül, hogy az Air Canada légitársaság a háború miatt az utazási kedv csökkenésétől tart. A légitársaság a korábbi tervek szerint májustól heti három alkalommal repült volna Torontóból Budapestre.

A bizonytalan helyzetre hivatkozva viszont most úgy tűnik, a cég mégsem indítja el járatait a magyar fővárosba.

A háború kitörése óta a foglalási kedv is megtorpant. Bakó Balázs, a Magyar Utazási Irodák Szövetségének szóvivője az RTL Klubnak elmondta, hogy a magyarországi foglalásaikat nemcsak az orosz és ukrán vendégek mondták le, hanem sok észak-amerikai és ázsiai turista is meggondolta magát.

A Magyar Beutaztatók Szövetségénél azt tapasztalták, hogy foglalásukat a legtöbben azért törölték, mert aggódnak a háborús helyzet miatt. Lázár Judit, a szövetség elnöke elmondta, hogy átlagosan 20 százalék körüli a lemondás, de mint mondja, ez nagyban függ az utazás jellegétől is – közölte az RTL Klub hírműsorában.

Folyamatosan követjük az orosz–ukrán háború eseményeit, vasárnapi, percről percre frissülő cikkünket itt találja.

Rovatok