Index Vakbarát Hírportál

Kocsis Máté elment az ellenzék sajtótájékoztatójára, és elképedt

2022. március 21., hétfő 18:09 | aznap frissítve

A Fidesz frakcióvezetője szerint az ellenzék „döbbenetes gátlástalansága” derült ki egy hétfői parlamenti sajtótájékoztatón. „A saját szememmel bizonyosodhattam meg róla, hogyan csapja be a baloldal a közvéleményt” – számolt be Kocsis Máté a közösségi oldalán.

Nem kapott megnyugtató válaszokat Orbán Viktortól az ellenzék címmel számolt be az Index a Fidesz frakcióvezetője által kifogásolt ellenzéki sajtótájékoztatóról. Arató Gergely (DK), Szabó Tímea (Párbeszéd), Gurmai Zita (MSZP), Brenner Koloman (Jobbik) és Ungár Péter (LMP) arról tájékoztattak, hogy az uniós csúcsot megelőző zárt konzultációs ülésen tehették fel kérdéseiket Orbán Viktornak. A DK frakcióvezető-helyettese, Arató Gergely állítása szerint hiába kérdezett az uniós forrásokról és az orosz propagandáról.

Kocsis Máté szerint azonban az ellenzék „becsapta” a közvéleményt, és „hazugság” indult útjára a sajtóban.

Elképesztő dolog történt ma a parlamentben. Szokott ugyanis, hogy az EU konzultációs testület ülésén a miniszterelnök rendszeresen beszámol – mások mellett – a frakcióvezetőknek arról, hogy a soron következő uniós csúcson milyen napirendi pontok kerülnek megtárgyalásra, és azokkal kapcsolatban mi a magyar álláspont. Ezek érthető okokból „zárt ülésnek” minősülnek, az ott elhangzottak nem nyilvánosak, hiszen az ország biztonsága ezt kívánja meg. A miniszterelnök az EU-s csúcstalálkozók után egyébként részletesen tájékoztatni szokta a közvéleményt, előtte nem. Ez így helyes, ez védi a magyar érdeket. Ehhez képest dicső baloldalunk sajtótájékoztatót hirdetett az elhangzottak kapcsán. Ilyen ez idáig soha nem történt, ugyanis törvénysértés nyilvánossá tenni a bent elhangzottakat. Ellátogattam tehát a baloldal sajtótájékoztatójára, hogy megnézzem, mit mondanak el, hogyan sértik meg a törvényt

– írta a Fidesz frakcióvezetője a Facebook-oldalán.

Az ellenzék „döbbenetes gátlástalansága” csak a sajtótájékoztató helyszínén derült ki Kocsis Máté számára.

Amit a sajtó munkatársai előtt előadtak, az nagy részben köszönőviszonyban sem volt a valósággal. Nem mondták el, mi történt az ülésen, helyette mondtak olyat, ami viszont nem történt. Gurmai Zita például úgy beszélt a sajtó előtt, hogy bent egy kérdése sem volt. Arató Gergely a sunyi »nem kaptunk megnyugtató válaszokat a miniszterelnöktől« szófordulatot használta, miközben ez nem igaz, Szabó Tímea olyan kérdéseket tulajdonított magának, melyeket odabent fel sem tett, a jobbikos Brenner Koloman pedig kifogásolta, hogy a miniszterelnök nem ment Kijevbe, miközben azt már a nyilvánosság előtt is többször világossá tette a kormány, hogy nincs dolgunk a fegyverszállításokkal kapcsolatos megbeszéléseken. A saját szememmel bizonyosodhattam meg róla, hogyan csapja be a baloldal a közvéleményt, aztán mint akik jól végezték dolgukat, szépen hazamentek, útjára indulhat a sajtóban a mai hazugság

– számolt be tapasztalatairól a Fidesz frakcióvezetője.

Kocsis Máté úgy véli, amit az ellenzéki politikusok biztosan megérthették volna a hétfői napból, hogy Magyarországnak nem érdeke bármilyen megfontolásból katonákat és fegyvereket küldeni a háborúba, „de erről persze elfelejtettek beszélni a sajtótájékoztatón”.

A kormánypárti politikus megjegyezte: persze az is lehet, hogy mást gondolnak az ország érdekeiről, mindenesetre tanulságos volt testközelből megnéznie „az iparosított álhírgyártást”.

(Borítókép: Kocsis Máté. Fotó:  Balogh Zoltán / MTI)

Rovatok