Index Vakbarát Hírportál

Ne pánikoljon, ha füstöl a Kálvin tér környéke!

2022. március 22., kedd 16:03

Füstpróbát tartanak a 3-as metróvonal középső szakaszának átadás előtt álló Kálvin téri állomáson – tájékoztatta a BKV kedden az MTI-t.

A BKV közleménye szerint a Klinikák és Corvin-negyed metróállomáson már sikeresen lezajlottak a hő- és füstelvezető rendszer megfelelőségének tesztelési és hatósági ellenőrzései. A májusi átadás előtt utolsó helyszínként a Kálvin téren is elkezdődik a próbafolyamat – közölték.

Mint írták, a próbák célja az új berendezések hatékony működésének ellenőrzése. A metró szellőzőkivezetésein – metróállomások körüli műtárgyaknál – füst kiáramlására lehet számítani, naponta akár több alkalommal is. Az előállított égésterméknek sem az állomások kijelölt biztonsági zónáiban, sem a felszíni füstkivezető nyílások környezetében nincs egészségkárosító hatásuk – írták.

A BKV közölte: a füstpróba időtartama alatt – március 24. és 26. között, valamint március 28-án napközben 8–17 óra között – a Corvin-negyed és a Ferenciek tere állomás közötti szakaszon lehet majd füstkiáramlást tapasztalni.

Rovatok