Index Vakbarát Hírportál

Orbán Viktor: Gyenge nemzetnek nem jár a szabadság, legfeljebb hamis gulyás a barakkjába

2022. március 22., kedd 08:44

A miniszterelnök a háborúról és békéről, a haza üdvéről és a fenyegető veszélyekről írt új bejegyzésében. Orbán Viktor közösségi oldalán kiemelte, hogy már 12 éve egy erős Magyarországért dolgoznak, és ebben nem térítette el őket semmi.

„Komoly dolgokról kell beszélnünk. Háborúról és békéről, a haza üdvéről és a fenyegető veszélyekről” – kezdte bejegyzését Orbán Viktor miniszterelnök a közösségi oldalán, melyben mindenkit arra kért, hogy „lássunk tisztán”.

Mióta az eszünket tudjuk, mióta létezik közös magyar nemzeti emlékezet, a magyarok mindig ugyanazt akarták a Kárpátok alatt. Legyen béke! Legyen szabadság! Legyen egyetértés

– írta a miniszterelnök, aki szerint ehhez a három dologhoz ugyanarra van szükség: erőre.

Gyenge nép nem kap békét, legfeljebb megkegyelmeznek neki. Gyenge nemzetnek nem jár a szabadság, legfeljebb hamisgulyás a barakkjába. Gyenge nép nem tud tető alá hozni semmilyen egyetértést, legfeljebb beletörődhet a sorsába

– sorolta Orbán Viktor. Hozzátette, hogy a béke, a szabadság és az egyetértés „az erős népek jutalma”. Véleménye szerint „övék a jólét, az önbizalom, a biztonság és a nyugodt élet”.

A miniszterelnök emlékeztetett, hogy Széchenyi, Kossuth, Petőfi és „mind a többiek” erős Magyarországot álmodtak, és „ezért álmodunk velük mi is”. „Erős országot akarunk, amely ugyan a természet törvényei szerint nem szakadhat ki a népek naprendszeréből, de mindig a saját tengelye körül forog, nem enged más bolygók vonzásának, és nem engedi, hogy idegen népek érdekei jelöljék ki a röppályáját” – fogalmazott Orbán Viktor.  Szerinte mindehhez „tekintélyt parancsoló erő” kell.

Ezt az erőt gyűjtjük, ezt az erős Magyarországot építjük évről évre, ezt tesszük tizenkét éve. Ezért támogatjuk a családokat, és ezért hoztunk létre egymillió új munkahelyet. Ezért adóztattuk meg a multikat, csökkentettük a rezsit, és ezért küldtük haza az IMF-et

– emlékeztetett a kormányfő. Hozzátette: „Nem térített el bennünket se árvíz, se migráció, se világjárvány, és azt akarjuk, hogy ne térítsen el ettől se a háború, se a baloldal április 3-án”.

(Borítókép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő a záhonyi magyar-ukrán határon ahonnan a magyar kormány újabb humanitárius segélyszállítmányát öt kamionnyi adományt indítottak útnak Ukrajnába 2022. március 18-án. Fotó: Fischer Zoltán / MTI)

Rovatok