Index Vakbarát Hírportál

Sorra gyújtotta fel a járműveket Zuglóban, letartóztatták a 48 éves gyanúsítottat

2022. március 22., kedd 12:01

A gyanú szerint autókat, lakókocsikat és kismotorokat gyújtott fel a fővárosban az elmúlt időszakban az a férfi, akit autófeltörés közben értek tetten a rendőrök a XIV. kerületben.

A 48 éves gyújtogatót – aki beismerte a bűncselekményeket – ötrendbeli rongálással és lopás kísérletével gyanúsítják, a bíróság elrendelte a férfi letartóztatását – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

A járőrök március 16-án, a zuglói Várna utcában érték tetten a gyanúsítottat, aki betörte egy parkoló autó hátsó ablakát, és értékek után kezdett kutatni az utastérben. Az eljárás során kiderült, hogy a férfi gyanúsítható azzal is, hogy aznap hajnalban a Francia úton tüzet okozott egy lakókocsiban, amelynek résnyire nyitott ablakán égő papírdarabot dobott be, hárommillió forintos kár okozva ezzel.

Február 9-én éjjel, szintén a XIV. kerületben, az Ajtósi Dürer soron három parkoló kismotort és egy lakókocsit gyújtott fel szándékosan, a tűz pedig egy autóra is áterjedt. Ekkor csaknem kétmillió forintos kár keletkezett.

Utólag bebizonyosodott, hogy a február 4-én éjszaka, ugyancsak Zuglóban történt tűzeset is a számlájára írható, akkor a gyanú szerint a Francia úton egy autót gyújtott fel, majd egy Kerepesi úti gyógyszertárban is megpróbált tüzet okozni.

(Borítókép: Police.hu)

Rovatok