Index Vakbarát Hírportál

Kerékpársávot akarnak az Üllői útra a bringás felvonulók

2022. március 24., csütörtök 12:20

A metrópótló buszok útvonalát alakítsák kerékpársávvá az Üllői úton, tegyék biztonságosabbá a kiskörúti biciklisávot és legyen bringázható a Lánchíd – ezt szeretnék elérni.

Az idei I Bike Budapest bringás felvonulást április 23-án, várhatóan több tízezer résztvevővel, új útvonalon és új célokkal rendezik meg. Azt akarják elérni, hogy a most még nem kerékpározók számára is biciklivel járhatók legyenek a hamarosan véget érő budapesti nagy felújítások útvonalai. 

Azt szeretnénk, hogy metrópótlás után alakítsák kerékpársávvá az Üllői úti buszsávokat, tegyék biztonságosabbá a kiskörúti biciklisávot és legyen bringázható a Lánchíd

– írják a bringás felvonulás közösségi toborzójában.

A szervezők szerint 

A budapestiek hetven százaléka nyitott a kerékpározásra

Az I Bike Budapest felvonuláson rendőri biztosítással a főváros olyan útjain lehet akár gyerekekkel is biciklizni, ahol máskor nem. A szervezők azt várják az eseménytől, hogy Budapest olyan hely legyen, ahol nem csak ezen az egy napon tud mindenki biciklire ülni, hiszen a Kerékpárosklub felmérései szerint a budapestiek több mint hetven százaléka nyitott a kerékpározásra, ha javulnak a feltételek. 

Az I Bike Budapest bringás felvonulás a nemzetközi Föld napjához igazodva, április 23-án délután 3 órakor indul a városligeti Királydombtól, ahonnan a résztvevők a Damjanich utca, Rottenbiller utca, Rákóczi út érintésével az Erzsébet hídon kerekeznek át Budára. A menet átkel az Alagúton, majd az Attila útról visszafordulva újra átteker az Erzsébet hídon. Ezután a pesti alsó rakparton éri el az Árpád hidat és a Margitszigetet, ahol délután a biciklik szokásos magasba emelésével zárul a rendezvény.

Rovatok