Index Vakbarát Hírportál

Bírósághoz fordul a Kutyapárt: attól tartanak, hogy csalhat a Fidesz

2022. március 24., csütörtök 15:15 | aznap frissítve

A Kúriához fordult a Magyar Kétfarkú Kutya Párt amiatt, hogy a Vajdaságban a Fidesz testvérpártjának aktivistái viszik ki és gyűjtik össze a szavazólapokat.

Korábban már megírtuk, hogy a délvidéki postákhoz nem érkeztek meg a szavazási levélcsomagok, holott négy évvel ezelőtt még a szerb posta vitte ki őket.

Most azonban a jelek szerint helyettük a Fidesz testvérpártjának, a Vajdasági Magyar Szövetségnek az aktivistái teszik majd ezt.

Nem világos, hogy a borítékok és ez a feladatkör hogyan került az aktivistákhoz. Arra a kérdésre, hogy tudtak-e a dologról, a Nemzeti Választási Iroda (NVI) korábban mindössze azt válaszolta: a Magyar Posta szállítja ki a küldeményeket a célországba. 

A Kétfarkú Kutyák most azt írták: korábban már kifogást adtak be a fentiek miatt az NVI-nél, „ám a Nemzeti Választási Bizottság szerint ez az egész rendben van”.

Szerintünk meg nincs rendben. Ezért a Kúriához fordulunk mint érintett párt

– írták. Szerintük a Fidesz testvérpártjának aktivistái nemcsak kiszállítják a szavazólapokat, hanem a begyűjtésükért is ők lesznek a felelősek.

A külhoniak voksolását lehetővé tevő szavazási levélcsomagokat március 21-től vehetik át a határon túli magyarok. Erdélyt és a Felvidéket is beleszámítva összesen több mint 456 ezren jelentkeztek március 9-ig, hogy részt vennének a választáson és a népszavazáson.

Kovács Gergely: Hajnal Miklósra kell szavazni, de nem a teljesítménye miatt 

A Kutyapárt vezetője nemrég adott egy interjút, amelyben a Fideszt kritizálta, és emiatt arra buzdította a Kutyapárt szavazóit, hogy a saját választókörzetében, a Budapesti 3. OEVK-ban Hajnal Miklósra, az ellenzék jelöltjére szavazzanak Fürjes Balázzsal, a Fidesz jelöltjével szemben.  

Eljutottunk oda, hogy a Fidesz azt csinálja, mint mi: nem lényeges a valóság

– vélekedett az interjúban Kovács Gergely, aki arról is beszélt, hogy miért lépett vissza Hajnal Miklós javára. „Kérdezgetett erről, de nem volt lófej az ágyamban. Nekem tényleg mindegy, hogy 7 vagy 10 százalékot kapok, de annak örülnék, ha ellenzékiek nyernének. Nem feltétlenül Miki kerületi teljesítménye miatt”.

Nekem sincs diplomám, ő viszont úgy tett, mintha lett volna. Ez béna volt. Felőlem ettől még elindulhat, de megértem azokat a szavazókat, akiket ez zavart. [...] Amúgy jó lenne mondani olyan dolgokat, amiket Miki elért, feltárt, csinált, de nem nagyon tudok ilyeneket

– mondta az interjúban a Kutyapárt elnöke Hajnal Miklósról.

Arra a kérdésre, hogy kit tart alkalmasabbnak országgyűlési képviselőnek Fürjes Balázs és Hajnal Miklós közül, Kovács Gergely azt mondta:

Fürjes Balázs a Fidesszel szavaz, Miki pedig nem. Így emiatt utóbbit.

„Tudom, hogy nagyon fiatal, és nincs komoly tapasztalata, de itt most nem ez a lényeg, hanem az, hogy kinek lesz többsége az Országgyűlésben” – indokolta véleményét a Kutyapárt elnöke. 

(Borítókép: Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnöke 2018. április 8-án. Fotó: Szekeres Máté / Index)

Rovatok