Index Vakbarát Hírportál

Öt év börtönre ítélték a több nővel is erőszakoskodó férfit

2022. március 24., csütörtök 05:58

Jogerősen öt év börtönbüntetésre ítéltek egy férfit kétrendbeli szexuális erőszak kísérlete és súlyos testi sértés bűntette miatt – közölte a Fővárosi Törvényszék szerdán az MTI-vel.

A Fővárosi Törvényszék ítélete szerint a vádlott 2018 áprilisában és októberében megtámadott két nőt, akit a hajnali órákban követett. Fogdosta, majd szexuális cselekményre akarta kényszeríteni őket, egyiküket többször meg is ütötte.

A másodfokon eljáró Fővárosi Törvényszék az elsőfokú ítéletet annyiban változtatta meg, hogy az első támadásnál a nemi élet szabadsága és a nemi erkölcs elleni cselekményt – az elkövetési magatartásra tekintettel – befejezettnek minősítette. Egyebekben az elsőfokú bíróság ítéletét helybenhagyta – írják a közleményben.

Ebben a cikkben szexuális visszaélés a téma. Kérjük, olvassa el erről szóló írásunkat is!

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes, 06 (80) 20-55-20-as számon.

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06 (80) 505-101-es telefonszámon.

Rovatok