Index Vakbarát Hírportál

Ukrajnai menekülteken segít a BDPST Group

2022. március 25., péntek 13:55

Szállást, illetve ellátást biztosít a cégcsoport a háború elől menekülőknek vidéki és fővárosi helyszíneken.

A BDPST Group MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a szállás és ellátás biztosítása mellett a társaság további egyeztetéseket folytat az együttműködésről több segélyszervezettel.

A BDPST Group elkötelezett amellett, hogy az Ukrajnában dúló háború okozta humanitárius válsághelyzetben a rendelkezésére álló eszközeivel segítő kezet nyújtson a hazánkba érkező menekülteknek, illetve az ellátásukkal foglalkozó segélyszervezeteknek. A cégcsoport ennek érdekében hamarosan közel száz Ukrajnából menekülőnek – zömében anyukáknak és gyermekeiknek – elszállásolását biztosítja Budapesten az ehhez szükséges ingatlanok kibérlésével

– olvasható a közleményben. 

A cég a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége kezdeményezéséhez is csatlakozott, amely támogatja a a Magyarországra érkező menekültek elszállásolását a hazai hotelek felajánlásainak összegyűjtésével és koordinálásával.

A BDPST Group az általa üzemeltetett budapesti D8 Hotelben, illetve a Mátraházán található Lifestyle Hotel Mátrában térítésmentesen biztosít szobákat teljes ellátással, napi háromszori étkezéssel a háborús zónából menekülő családok számára a szabad kapacitások erejéig.

Emellett vidéki helyszíneken is segítséget nyújtanak, Tarcalon a menekültek teljes körű élelmezését biztosítja a cégcsoport, és Turán is hasonló együttműködés kialakítása indult el. A BDPST Group felvette a kapcsolatot a Máltai Szeretetszolgálattal és a Magyar Ökumenikus Segélyszervezettel, hogy egyeztessen a további lehetséges együttműködésről.

A cégcsoport közleményében azt írja, hogy összességében több száz menekült megsegítéséhez tud hozzájárulni, és munkavállalóit is önkéntes munkára buzdítja. 

Folyamatosan követjük  az orosz–ukrán háború eseményeit , pénteki percről percre frissülő cikkünket itt találja.

Rovatok