Index Vakbarát Hírportál

Kiesett egy teherautó két kereke, az egyik eltalált egy autót

2022. március 25., péntek 18:28

Egy tehergépkocsi két kereke kiesett, és az egyik nekiütközött egy személyautónak. A Békés megyében történt balesetben senki nem sérült meg, de kiderült, hogy a kerekeket nem megfelelő szerszámmal, nem szakszerűen szerelték fel. Az ügy vizsgálatát a rendőrség befejezte.

A teherautó vezetője maga szerelte fel a kerekeket, de nem használt nyomatékkulcsot. Amikor utánhúzta a csavarokat, akkor sem ilyen speciális eszközzel tette. A nyomozásban kirendelt igazságügyi műszaki szakértő megállapította, hogy a baleset előtt három héttel szakszerűtlenül végzett kerékcsere és a baleset között összefüggés van – írja a police.hu.

A tehergépkocsi egyébként is elhanyagolt, rossz műszaki állapotban volt, túl is terhelték, a közúti forgalomban nem lehetett volna vele közlekedni. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a kerekeket felszerelő és a baleset idején a teherautót vezető körösladányi férfit foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség bűncselekményével gyanúsítja. A rendőrség az ügy iratait továbbította az ügyészségnek.

Rovatok