Index Vakbarát Hírportál

Ezekben a megyékben van a legtöbb új fertőzött

2022. március 25., péntek 09:10

Az elmúlt napon az elvégzett koronavírustesztek 19 százaléka lett pozitív. A legtöbb fertőzöttet továbbra is Nógrád, Győr-Moson-Sopron, Vas, Baranya és Veszprém megyében azonosítják.

Az elmúlt napon 12 839 mintavétel alapján 2439 új fertőzöttet azonosítottak Magyarországon, meghalt 38 beteg – derül ki a központi tájékoztató oldal pénteken közzétett adataiból.

A koronavírus tájékoztató oldal adatai szerint a legtöbb új fertőzött Nógrád, Győr-Moson-Sopron, Vas, Baranya és Veszprém megyében van.

Egy nappal korábban 2651 új fertőzöttet azonosítottak Magyarországon, meghalt 35 beteg. Kórházban 1971 koronavírusos beteget ápoltak, közülük 71-en voltak lélegeztetőgépen.

Megszűntek a korlátozások

Az egészségügyi adatok folyamatos javulásának köszönhetően a Kormányinfón Gulyás Gergely március elején bejelentette: mivel a végéhez közeledik az ötödik járványhullám, kivezetik a korlátozásokat. A módosított szabályok értelmében

Az egészségügyi veszélyhelyzetet továbbra is fenntartják, részben a kormány cselekvőképessége, részben a hatodik hullám veszélye miatt.

Elkezdődött a hónap utolsó oltási akciója

A kormány és az operatív törzs döntése alapján márciusban is folytatódnak az oltási akciónapok. Csütörtökön és pénteken délután kettő és hat óra között, szombaton pedig délelőtt tíz és délután hat óra között regisztráció nélkül fel lehet venni a soron következő, koronavírus elleni vakcinákat. Ez azt jelenti, hogy abban az esetben, ha a kormány nem hosszabbítja meg az intézkedést, ez lesz az utolsó oltási akció.

Az 5–11 éves gyermekek oltása továbbra is csak előzetes időpontfoglalással lehetséges a kórházi oltópontokon vagy a házi gyermekorvosoknál. Az oltás felvételéhez hozzájáruló nyilatkozat szükséges, kiskorú esetében ezt a szülők töltik ki. Minden oltáshoz külön hozzájáruló nyilatkozatot kell kitölteni:

(Borítókép: Balogh Zoltán / MTI)

Rovatok