Index Vakbarát Hírportál

Nekiment Détári Lajosnak a Magyar Kétfarkú Kutya Párt

2022. március 25., péntek 09:18

A párt szerint a Megoldás Mozgalom képviselőjelöltje, a korábbi 61-szeres magyar válogatott labdarúgó stábjával egy kőbányai kampány alkalmával személyesen kereste meg a párt aktivistáit, hogy ajánlási íveket cseréljenek.

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) azt állítja, hogy ajánlóívek cseréje miatt kereste meg aktivistáikat a budapesti 9-es választókerületben a Megoldás Mozgalom (MEMO) színeiben induló Détári Lajos stábja. Az MKKP bejelentése szerint elküldte standjától a korábbi válogatott labdarúgót.

A Blikk a történtekkel kapcsolatban telefonon kereste meg Détári Lajost, választ azonban kampányfőnöke adott. Silkó László rosszindulatú, negatív hangulatot gerjesztő rágalomnak nevezte a Magyar Kétfarkú Kutya Párt által kifogásolt esetet, mivel állítása szerint nem történt olyan, amit a párt kifogásol.

Ez nem több, mint egy olcsó kampányfogás jelentéktelen politikai párttól, akiktől megszokottak a hasonló médiahackek, viccek. A Megoldás Mozgalom kampányával kapcsolatban egyetlen, a választási etikát sértő panasz sem érkezett, nemhogy csalásra utaló feljelentés

– fogalmazott a kampányfőnök.

A Blikk információi szerint a Savköpő Menyét néven ismert Hankó Klári aktivistái küldték el Détárit az egyik X. kerületi kampánystandtól. Kovács Gergely, az MKKP elnöke arról is beszámolt, hogy a Megoldás Mozgalom képviselői több településen is megkeresték őket, hogy cseréljenek ajánlási íveket.

Détári Lajossal kapcsolatos esetről a pártelnök elmondta: mivel közokiratnak számít az ajánlási ív, így közokirat-hamisítás gyanúja miatt lehetett volna feljelentést tenni, mindez azonban nem történt meg, mivel ilyesmi nem állt rendelkezésre.

Rovatok