Index Vakbarát Hírportál

Majonézes tubusban akartak drogot csempészni a börtönbe

2022. március 26., szombat 16:28

Majonézes és paprikakrémes tubusokba rejtette a kábítószert egy bűnbanda, amelynek tagjait Szombathelyen fogták el. A drogot az egyik büntetés-végrehajtási intézetbe akarták bejuttatni – közölte a rendőrség szombaton a honlapján.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság azt írta, a drogterjesztéssel foglalkozó csoport 2021-től rendszeresen nagy mennyiségben árusított különféle tiltott anyagokat.

Az elfogás után a nyomozók átkutatták a bűnbanda tagjainak lakását, és több százezer forint készpénzt, nagyobb mennyiségű kábítószergyanús anyagot, mobiltelefonokat, valamint kábítószer eladásához és fogyasztásához szükséges eszközöket foglaltak le.

Az egyik elfogott férfi csornai házában lőszereket és fegyvert is találtak, amelyek tartására nem volt engedélye. A dílerek a továbbértékesítésre szánt drog egy részét majonézes és paprikakrémes tubusokba rejtették, mert azokat az egyik büntetés-végrehajtási intézetbe akarták bejuttatni.

Az akcióban három embert fogtak el, és a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították őket. A nyomozók egy 35 éves csornai férfit és egy 24 éves sobori nőt kábítószer birtoklásának megalapozott gyanúja miatt, míg egy 64 éves gencsapáti nőt kábítószer-kereskedelem megalapozott gyanújával hallgattak ki – olvasható a rendőrségi közleményben.

Rovatok