Index Vakbarát Hírportál

Senkivel nem kötne szövetséget a Mi Hazánk a Parlamentben

2022. március 26., szombat 14:27

A parlamentbe jutás nagy eredmény lenne a Mi Hazánk Mozgalomnak Dúró Dóra szerint, de ha bejutnak, senkivel nem lépnek koalícióra – erről a Kibeszélőben beszélt a párt elnökhelyettese. A Mi Hazánk Mozgalom nem más pártokhoz viszonyítja magát, a magyar választók és az értékek fontosak.

A Kibeszélőben ezen a héten rendhagyó módon azokat a pártokat szólítottuk meg, amelyek a parlamenti bejutás küszöbén vannak a közvélemény-kutatások szerint. Pénteki adásunkban a Magyar Kétfarkú Kutya Párttól Terdik Rolandot kérdeztük, ezt ide kattintva nézheti vissza. Szombati vendégünk pedig Dúró Dóra, a Mi Hazánk elnökhelyettese volt.

Semmilyen koalícióról szó sem lehet, ezt szeretném teljesen világossá tenni. Mi nem más pártokhoz képest határozzuk meg magunkat, hanem az értékekhez képest, és a magyar választókkal szeretnénk koalíciót vagy együttműködést kötni, mi az ő érdekeiket szeretnénk képviselni. Nekünk az nem presztízskérdés, hogy egy ötletet mi találtunk ki vagy nem mi találtunk ki. Mi azt nézzük, hogy az embereknek jó legyen, hogy Magyarország egy biztonságos, stabil, kiegyensúlyozott, kiszámítható jövőképpel rendelkező, gyarapodó ország legyen

– mondta Dúró Dóra, a Mi Hazánk Mozgalom elnökhelyettese arra a kérdésre, hogy az országgyűlésbe jutásuk esetén szövetségre lépnének-e bármelyik párttal.

A politikus azt mondta, már a parlamentbe jutás is nagy eredmény lenne számukra, figyelembe véve azt, hogy a párt a Jobbik pártszakadásával alakult, és támogatás nélkül működik.

Az első szavazók egy része által is mérhetően támogatott párt a fiatalokat a család és a nemzet értékeire építve szólítaná meg.

Mi nagyon fontosnak tartjuk, és világossá tettük azt, hogy Magyarország jövőjét mi a család és a nemzet értékeire szeretnénk építeni, és nagyon fontos, hogy a fiatalok tisztában legyenek ezeknek a szavaknak a jelentésével, ezeknek a szavaknak a tartalmával, mert az, hogy mi magyarok vagyunk, a nemzettudat, az nem egy teljesen üres szó, hanem annak van bizony nagyon komoly tartalma.

Dúró Dóra arról is beszélt többek között, hogy

Kibeszélő - Dúró Dóra

A teljes videót a fenti lejátszóra kattintva nézhetik meg, a beszélgetés podcastverzióját pedig alább érhetik el:

(Borítókép: Dúró Dóra. Fotó: Kaszás Tamás / Index)

Rovatok