Index Vakbarát Hírportál

Márki-Zay Péter: Keresztény ember nem szavazhat a Fideszre

2022. március 27., vasárnap 22:10

A vasárnap esti prédikációt az ellenzék siófoki vidéki kampányzáró eseményén Márki-Zay Péter, az ellenzék miniszterelnök-jelöltje tartotta.

Az április 3-i országgyűlési választás napja előtt egy héttel Siófokon tartotta regionális kampányzáró eseményét az egyesült hatpárti ellenzék, ahol az est fénypontja, egyben vezérszónoka, Márki-Zay Péter, az Egységben Magyarországért miniszterelnök-jelöltje volt.

A szokásos Csak felfelé a gödörből! és a Fidesz mint az ezeréves magyar történelem legkorruptabb kormánya kampányszlogenek mellett Márki-Zay Péter beszédét leginkább arra az érvelésre hegyezte ki, hogy „keresztény ember miért nem szavazhat a Fideszre, hazánk ezeréves történetének nem csak legkorruptabb, hanem legkevésbé keresztény kormányára”. 

Például azért, mert szerinte a Fidesz a Covid-járvány hibás kezelésével megszegte a kereszténység egyik legfontosabb tanítását, a Ne ölj! parancsolatot. Márki-Zay Péter egyenesen 45 ezer magyar ember haláláért teszi felelőssé Orbán Viktort és a kormányt, amelyik a koronavírusteszt helyett a parkolást tette ingyenessé a járványhelyzetben, és nem a megfelelő vakcinákat és lélegeztetőgépeket hozta be.

Márki-Zay Péter második helyen a Ne lopj! parancsolatot emlegette sűrűn, hosszan sorolva, hogy mi mindent tulajdonított el a Fidesz az utóbbi 12 évben, ahogy az általa fideszes hazugságoknak nevezett műfajra is kitért. Itt a Más becsületében kárt ne tégy!, szintén nagy keresztény igazságot citálta. Ennek szerinte egyes számú illusztrációi a Fidesz minden utcasarkon szembejövő választási plakátjai.

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje az állandó hergelő kormányzati retorikát szintén a Fidesz hatalmas bűnének tartja, ami másról sem szól, mint arról, hogy épp kit kell utálni, és ki mindenkitől kell rettegni. Ezzel szemben ők olyan országot építenek, ahol a meleg fideszes politikusok is felvállalhatják magukat, mert véleménye szerint nincs abban semmi szégyen, ha valaki homoszexuális.

A bűnlajstromon tovább haladva Márki-Zay Péter arra is kitért: idén most minden adott, hogy gátat szabjanak a választási csalásnak, amikor például felmerül a gyanú, hogy egyesek trükköznek a határon túlról begyűjtött levélszavazatokkal, valamint a tömeges lakcímátjelentésekkel. Az ellenzék vezére éppen ezért nagyon megköszönte a 20 ezer szavazatszámlálónak önként jelentkezőnek.

Nekik hála várhatóan lesz elég civil ellenzéki, aki április 3-án vigyáz a választás tisztaságára, és így magára a demokráciára

– emelte ki Márki-Zay Péter, aki elmondta, a magyar választás még mindig papíralapú, ezért jövő hét vasárnap mindenképpen rácsapnak a kezére annak, aki tollal a kezében számolja a szavazatokat, és beteszi az ellenzéki szavazatot a Fidesz-kupacba.

Bónuszérvként az ellenzék miniszterelnök-jelöltje néhány nevet is megemlített a Miért nem szavaz keresztény ember a Fideszre?-sorozatban, ők: Borkai Zsolt, Kaleta Gábor, Simonka György, Boldog István és Völner Pál.

Végezetül Márki-Zay Péter személyes csodaélményeiről is beszámolt, amelyeket keresztény ember létére csak az utóbbi négy évben tapasztalt meg ebben a sorrendben:

És az összefogás még mindig tart

A sokpárti formációra tekintettel a siófoki ellenzéki kampányrendezvényen rengeteg felszólaló osztotta meg kormányváltó gondolatait a publikummal, köztük:

A színháztermi ellenzéki rendezvény után Róna Péter és Iványi Gábor tartott rövid beszédet Siófok Fő terén. 

(Borítókép: Márki-Zay Péter az ellenzék siófoki kampányzáró eseményén 2022. március 27-én. Fotó: Papajcsik Péter / Index)

Rovatok