Index Vakbarát Hírportál

Nincs hatalmi vágyuk, a közjóért dolgoznak a Gattyán-párt jelöltjei

2022. március 27., vasárnap 21:44

Mi már most jól szerepelünk – mondta Huszár Viktor, a Megoldás Mozgalom képviselőjelöltje, a párt digitális alelnöke a Kibeszélő című műsorunkban. Szerinte Magyarország már nyert azzal, hogy a Gattyán György nevével fémjelzett párt elindult a választásokon.

A Kibeszélőben ezen a héten rendhagyó módon azokat a pártokat szólítottuk meg, amelyek a parlamenti bejutás küszöbén vannak a közvélemény-kutatások szerint. Pénteki adásunkban a Magyar Kétfarkú Kutya Párttól Terdik Rolandot kérdeztük. Szombati vendégünk Dúró Dóra, a Mi Hazánk elnökhelyettese volt.

Ezúttal pedig Huszár Viktor, a Megoldás Mozgalom digitális alelnöke beszélt a párt fontosabb üzeneteiről. 

„Sok olyan programpontunk van, amit már elkezdtünk megvalósítani, és ezzel Magyarország már nyert” – hangsúlyozta Huszár Viktor, és kiemelte: az informatikai infrastruktúrában, az egészségügyi, digitális társadalmi egyeztetések kérdésében már sikert könyvelhet el mindenki pusztán azzal, hogy ezekkel a témákkal elkezdett hatékonyabban foglalkozni a politika.  

Nekünk nincs hatalmi vagy pénzügyi kívánalmunk, de az egészséges hazaszeretet, a közjóért való tettvágy nálunk megvan. A mi felelősségünk az, hogy mi megtehetjük, hogy én most itt bejövök, és elmondom azt, hogy nézzék, nekem nem politikai szavazat kell

– mondta a párt digitális alelnöke, aki egyben a párt Nemzeti Választási Bizottságba delegált tagja, ahol többek között a külföldről érkezett levélszavazatok ellenőrzését is végzik.

Minden párt delegálhat egy informatikai szakértőt, és a Megoldás Mozgalom engem delegált, hogy megvizsgáljuk azt, hogy a külföldről érkező levélszavazatok ellenőrzését milyen rendszer végzi. Feltettem sok szakmai kérdést, és a kérdéseimre a válaszok sajnos nem kielégítőek.

A Kibeszélő adásából kiderül még többek között, hogy:

Kibeszélő - Huszár Viktor

A teljes videót a fenti lejátszóra kattintva nézhetik meg, a beszélgetés podcastverzióját pedig alább érhetik el:

(Borítókép: Huszár Viktor. Fotó: Kaszás Tamás / Index)

Rovatok