Index Vakbarát Hírportál

Sorra törik fel a kormányközeli híroldalakat

2022. március 28., hétfő 08:36 | aznap frissítve

Több kormányközeli lapot is támadás ért hétfőn, így elérhetetlenné vált többek között a Magyar Nemzet, a Nemzeti Sport és a 888.hu is. Az igazságügyi miniszter úgy reagált a történtekből is fény derül a baloldali sajtószabadságra. Azóta több jobboldali véleményvezér közösségi oldalát is támadás érte.

Nagy meglepetés érheti azokat, akik hétfőn végigszaladnák a sporthíreket a Nemzeti Sport oldalán, ugyanis a hírportált hekkertámadás érte.

A Nemzeti Sport címlapja egy politikai kampánnyá alakult, a szokásos hírfolyam helyett az „Egységben Magyarországért" magyar ellenzéki hírforrások jelennek meg. 

Ez a weboldal a kormányzati propaganda része!

 – írják a hekkerek az oldal tetején, majd hozzáteszik, hogy elhozzuk az igazságot a magyaroknak, propaganda helyett, független sajtót.

Nézd meg, hogyan ver át a propagandamédia!

– jelenik meg továbbá az oldal tetején.

Más kormányközeli lapokat is támadás ért, így többek között a Metropolt, a Figyelőt, a Szabad Földet, a 888.hu-t, a Mandinert, a KarcFM honlapját, a Magyar Nemzet honlapját, valamint több megyei lapot is.

Az Anonymous lenne az elkövető? 

Az üggyel kapcsolatban már feljelentést is tettek:

Bejelentést teszek ismeretlen elkövető ellen a 2012. évi C. törvény 423. § (2) bekezdésébe ütköző információs rendszer vagy adat megsértése bűntett gyanújával.

– közölte lapunkkal Tényi István, aki csatolta a feljelentésről szóló dokumentumot. 

Az rtl.hu korábban beszámolt róla, hogy a magyar kormányt és a magyar miniszterelnököt fenyegető felvétel jelent meg vasárnap az Anonymous hivatalos YouTube-csatornáján. Valószínűleg erre vonatkozó hivatkozás volt az, hogy a magyar hírportálokat feltörő csoport a következő üzenetet hagyta a meghackelt oldalak alján: 

A wishről rendelt, anonymoust másoló arculatot hanyagoljátok, találjatok ki valami egyedit!

A hackercsoport ezzel azt az Anonymous csoportot kritizálta, amely az ellenzéki politikusokat megcélzó lejárató felvételeket osztotta meg az elmúlt hónapokban. 

Varga Judit szerint megtámadták a jobboldali hírportálokat

Varga Judit igazságügyi miniszter is reagált a hétfő reggeli hackertámadásra a Facebook oldalán, ahol azt írta: 

Megmutatkozik a világhírű baloldali sajtószabadság. Ma reggelre több magyar jobboldali hírportált megtámadtak és elérhetetlenné tettek csupán azért, mert azok mást mertek mondani, mint a nemzetközi liberális mainstream média.

Az igazságügyi miniszter következő kérdéseket vetette fel: 

Deák Dániel oldalát is támadás érte

A XXI. Század Intézet vezető elemzőjének Instagram-oldalát is feltörték. Közel 40 posztot osztottak meg a kutató neve alatt futó közösségi oldalon, többek között olyan témákban, mint Márki-Zay Péter programja és a kormány Oroszországhoz fűződő kapcsolata. 

Deák Dániel egy Facebook-bejegyzésben tagadta, hogy neki lett volna ilyen oldala:

(Borítókép: nemzetisport.hu)

Rovatok