Index Vakbarát Hírportál

Elmarasztalta az Óbuda Újságot a választási bizottság

2022. március 28., hétfő 18:58

Bús Balázs tájékoztatása szerint öt igen szavazattal egyhangúlag marasztalta el az Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottság (OEVB) a Patek Gábor nevével is összeköthető önkormányzati kiadványt.

„A választási bizottság helyt adott a kifogásomnak, és megállapította, hogy a Szabó Tímeát közpénzből támogató Óbuda Újság megsértette a választási törvényt” – közölte Facebook-oldalán Bús Balázs, Budapest 10. számú országgyűlési egyéni választókerületének fideszes képviselőjelöltje.

„Az Óbuda Újság jogszabályt sértett, amikor kampánytevékenységre olyan felületet biztosítottak Szabó Tímeának, amit a többi egyéni jelöltnek nem. A bizottság megállapította, hogy Szabó egyértelműen kampánycélra használta az újságot, és a választói akarat befolyásolása volt a szándéka” – részletezte Bús Balázs, kiemelve, hogy öt igen szavazattal egyhangúlag marasztalta el az Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottság (OEVB) a Patek Gábor nevével is összeköthető önkormányzati kiadványt.

Rovatok