Index Vakbarát Hírportál

Lakásmaffia csapdájába eshetett az édesanya, 14 millió forintot csaltak ki tőle

2022. március 29., kedd 11:53

Egy profi lakásmaffia csapdájába eshetett egy kétgyermekes anyuka, aki 14 millió forintot nyújtott át egy férfinak, ám az ígért lakást soha nem kapta meg.

Az ingatlanos O. Lajos megnyerő modorával, jó kommunikációs készségével megbízható ember hatását keltette. Sokat hivatkozott kapcsolataira, és irodája ablaka egyenesen a Parlamentre nézett – írja Blikk. Csábító volt az ajánlat, hiszen egy banki követelésként megmaradt XVII. kerületi ingatlan 21 millióért nagyon jó üzletnek tűnik.

2017 áprilisában utaltam át a vételár kétharmad részét, a szerződésben szerepelt a pénz átvétele, s az is, hogy ha nem jönne össze az üzlet négy hónapon belül, akkor a pénzt hiánytalanul visszautalja az iroda

 – mesélte B. Györgyi.

Elmondása szerint a cég nem jutott hozzá a lakáshoz. O. Lajos próbálta elterelni a figyelmét, és más ingatlanokat javasolt helyette, viszont azokat sem adta át. Idővel egyértelművé vált, hogy az iroda átverte, és álmai otthona az álmaiban marad.

Sokáig próbálkozott levelekkel és személyes figyelmeztetéssel.

Volt, hogy O. Lajos szabályosan futva menekült előlem, előfordult, hogy éjjel 2-ig vártam az utcán az autómban, hogy egy tárgyalásról megérkezzen. Mindig hiába. Sőt, egy közös ismerősünkön keresztül már jelezte, hogy hagyjam végre abba a zaklatását, mert fel fog jelenteni. Egyszerűen már én érzem magam fenyegetve, amiért vissza akarom kapni a pénzemet

– mondta az asszony.

Más választás híján ügyvédhez fordult, és 2021-ben feljelentést tett az iroda és O. Lajos ellen sikkasztás és csalás gyanúja miatt. Főként azok után, hogy 2019-ben ellenőrizték a cég hozzáférhető adataiból a beszámolókat, ahol nyomát sem találták az ő 2017-ben befizetett pénzének.

Tavaly júniusban végül megszületett a feljelentés, ám már ekkor kiderült, hogy egyáltalán nem ő az egyetlen átvert vásárló, két másik ügyfél is hasonlóan járt.

Képzelheti, hogy meglepődtem, amikor a rendőrség közölte, hogy tíznél is több károsult van. Miután én is nyomozásba kezdtem, az is kiderült, hogy a cég munkatársai, köztük éppen O. Lajos, több ingatlant is vásároltak ebben az időszakban, ami azt a gyanút erősítette, hogy sajátjukként rendelkeztek a felvett pénzekkel

– fogalmazott az átvert édesanya.

A rendőrség a feljelentőt eddig egyszer hallgatta ki tanúként. Írásban is megerősítette a hatóság, hogy több kárvallottja van az ügynek, ezeket az ügyeket pedig egy közös nyomozásban egyesítették.

Rovatok