Index Vakbarát Hírportál

Lehallgatót találtak az érdi városházán

2022. március 30., szerda 09:34

Az eszközt egy plafonon lévő ledes spotlámpában találták. Csőzik László polgármester feljelentést tett a rendőrségen.

Néhány nappal ezelőtt egy kamerából és egy mikrofonból álló lehallgatókészüléket találtak az érdi polgármesteri hivatal titkárságán, az egyik alpolgármester irodájában – értesült az rtl.hu. Érd polgármestere, Csőzik László a Facebook-oldalán számolt be a történtekről.

Ami első blikkre megállapítható: a kémkamera vette a szobában zajló eseményeket. Ami drámaibb: a kamera pont az asztalon lévő számítógép felett volt, tehát akár a begépelt jelszavakat is venni tudta. Remélem, a nyomozás kideríti, ki és miért szerelte fel, hogyan és kinek továbbította a jeleket

– közölte a városvezető.

A városvezető szerint ilyennek már nem volna szabad megtörténnie 33 évvel a rendszerváltás után, de a Pegasus-botrányt követően ő már semmin nem tud meglepődni. A szakértő megállapította, hogy az eszköz működött, és alkalmas volt arra, hogy jelet továbbítson.

Csőzik László feljelentést tett, és át fogják vizsgálni a teljes hivatalt. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság ismeretlen tettes ellen nyomoz tiltott adatszerzés bűntettének gyanúja miatt.

Rovatok