Index Vakbarát Hírportál

Trükköztek az antigénteszttel, vádat emeltek ellenük

2022. március 30., szerda 16:03

A Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészég négy ember ellen is vádat emelt minősített zsarolás, minősített vesztegetés és minősített vesztegetés elfogadása miatt. Három ember ugyanis korábban megzsarolt egy háziorvost, aki hamis koronavírus-antigénteszteredményeket állított ki nekik.

A főügyészség az MTI-t arról tájékoztatta, hogy a háziorvos szabadlábon védekezik, míg a többi elkövető letartóztatásban van.

A vádirat szerint tavaly májusban egy férfi tizenegy ember negatív koronavírus-antigénteszteredményének kiállítását kérte a háziorvostól tesztelés nélkül. Az orvos kiállította a dokumentumokat, amelyekért fejenként ötezer forintot kért.

A megrendelő azonban nem fizette ki az összeget. Arra hivatkozott, hogy akkor fogja átadni a pénzt, ha ő is megkapja az érintett emberek ausztriai munkáltatójától. Három nappal később a férfi az élettársának szülei társaságában felkereste a háziorvost, mert felháborodott azon, hogy többen is koronavírussal fertőződtek meg azok közül, akik megkapták a negatív teszteredményt.

A találkozó alkalmával a három ember vállalta, hogy személyenként ötszázezer forintért lecsillapítják a koronavírusos embereket, ám ha nem kapják meg a az összeget, feljelentik az orvost. Az orvos ötszázezer forintot és további tízezer forint benzinköltséget adott át a követelőknek, a maradék összeg átadását másnapra ígérte.

A fennmaradó pénz átadása helyett azonban az orvos felesége javaslatára később úgy döntött, hogy értesíti a rendőrséget.

Rovatok