Index Vakbarát Hírportál

Döntött a bíróság a Deák téri gyilkosság rablással és garázdasággal vádolt résztvevőinek ügyében

2022. március 31., csütörtök 20:03

Két vádlott esetében jogerős az ítélet, a harmadik viszont gondolkodási időt kért.

Felfüggesztett börtönbüntetésre, illetve pénzbüntetésre ítélte a bíróság a két évvel ezelőtti, Deák téri kettős emberöléssel kapcsolatos ügyben a garázdasággal és rablással vádolt résztvevőket – tájékoztatta az MTI-t a Fővárosi Főügyészség. A csütörtöki előkészítő ülésen a negyed-, az ötöd- és a hatodrendű vádlott beismerte bűnösségét, és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról.

A bíróság mindegyik érintett nyilatkozatát elfogadta, a hatályos eljárásjogi szabályok szerint pedig sem a vádirati tényállás megalapozottságát, sem pedig a bűnösség kérdését nem vizsgálta, így nem folytatott le bizonyítási eljárást sem.

A bíróság a negyed- és ötödrendű vádlottat háromszázezer, illetve négyszázezer forint pénzbüntetésre ítélte társtettesként, csoportosan elkövetett garázdaság miatt.

A hatodrendű vádlottat egy év nyolc hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a bíróság társtettesként, csoportosan elkövetett rablás miatt. Az ítélet az előbbiek esetében jogerős, míg a hatodrendű vádlott és védője három nap gondolkodási időt tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozatra.

Az első-, a másod- és a harmadrendű vádlott eljárása tárgyaláson folytatódik, ennek időpontjáról később határoz a bíróság.

Március 24-én tartották meg az első ülést a 2020 májusában történt Deák Ferenc téri kettős gyilkosság ügyében. Az ügyben tavaly novemberben ért véget a nyomozás, decemberben már vádat is emeltek.

A gyilkosság részleteiről ebben a cikkben írtunk részletesebben.

Rovatok