Index Vakbarát Hírportál

Véletlenül elhamvasztották az édesanyját egy másik nő helyett

2022. március 31., csütörtök 06:04

Keszőcze Józsefné az RTL Híradónak mondta el, hogy édesanyját véletlenül elhamvasztották egy másik nő helyett a temetése előtt, holott az asszony mindenképpen koporsós temetést szeretett volna.

A nő felidézte: édesanyja tavaly decemberben halt meg egy mosonmagyaróvári kórházban, ezt követően ment a kórházba egyeztetni a temetésről.

Elmondtam, hogy mit szeretnék, [hogy] én azt szeretném, ha ő nem lenne boncolva, nem lenne hamvasztva, mert az utolsó kérése neki azt volt, hogy ő mindenképpen koporsós temetést [akar], és nem égetést, mert ő rettenetesen félt ettől, hogy ő égetve legyen

– fogalmazott az elhunyt nő lánya, aki azt is elmondta: a temetés előtt két nappal hívta fel a kórházzal szerződésben lévő temetkezési vállalkozó, hogy az anyja holtteste eltűnt, és ők ahelyett már csak egy azonos nevű, 30 évvel fiatalabb nő holttestét találták meg a hűtőházban (akit valóban hamvasztani kellett volna).

Keszőcze Józsefné azt mondta, hogy emiatt végül urnás temetéssel kellett búcsúzniuk édesanyjától, holott nem így szerették volna elbúcsúztatni őt.

Fölöltözve, egy angyalkát a kezibe adva szerettük volna őt utolsó útjára kísérni

– mondta az asszony könnyek közt.

Azt nem tudni, hogy kinek a hibájából történt a hamvasztás. A kórház és a temetkezési vállalat az RTL kérdésére nem reagált, a hamvasztást végző cég vezetője viszont nyilatkozott, ő azt mondta: a dokumentum, amelyet kaptak, egyértelműen fogalmazott. 

A halottvizsgálati bizonyítvány egyértelműen jelzi [...], rá van írva, hogy hamvasztható. Innentől kezdve mi a hamvasztást elvégeztük, semmi szabálytalanságot nem hajtottunk végre

– mondta, hozzátéve: azt most már nehéz lesz megállapítani, hogy ki hibázott. Keszőcze Józsefné ennek ellenére ügyvédet fogadott, mert úgy érzi: tartozik annyival az édesanyjának és családjának, hogy megkeresi a felelőst.

Rovatok