Index Vakbarát Hírportál

Közutasok segítettek a hídról leugrani készülő nőn

2022. március 31., csütörtök 09:13

Az M0-s autóút egy hídján lejátszódó drámai jelenetet a forgalomfigyelő kamera rögzítette. A szalagkorláton kívül álló nő pár perc alatt biztonságba került.

Megrázó videót tett közzé a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Közleményük szerint a cég dunakeszi mérnökségének munkatársai hófogó hálók beszedésére indultak, amikor útközben észrevettek egy fiatal nőt, aki az M0-s autóút egyik hídjának szalagkorlátján kívül állt, és láthatóan le akart ugrani a száguldó autók közé. Hívásukra a diszpécserszolgálat a forgalomfigyelő kamera képei alapján ezt azonnal megerősítette, ezért a közutasok az úton átrohanva, a testi épségüket kockáztatva mindent megtettek, hogy megállítsák a felüljáró alatti forgalmat.

A rendőrség is percek alatt kiérkezett, és szerencsére a fiatal nő nem egyedül volt, a hozzátartozói mögötte álltak, és végül sikerült rábeszélniük, hogy szálljon vissza az autóba. Mindössze négy perc telt el aközött, hogy a közutasok észlelték a veszélyt, és a fiatal nő végül biztonságba került.

Ha úgy érzi, segítségre van szüksége, a https://ongyilkossagmegelozes.hu/ weboldal kezelői este 7 és reggel 7 óra között ingyenesen és anonim módon hívhatóak a +36-80-505-390-es telefonszámon, valamint a Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetségéhez is fordulhatnak az érintettek a 116-123-as számon, illetve a www.sos-116-123.eoldal.hu weboldalon keresztül.

Rovatok