Index Vakbarát Hírportál

Trolltámadás áldozata lett a külügyminisztérium

2022. március 31., csütörtök 17:31 | aznap frissítve

Ismeretlen személyek áloldalt hoztak létre a külügyminisztérium neve alatt a Facebookon, amelyre lejárató jellegű politikai tartalmat töltöttek fel. A tárca intézkedett, töröltette a hamis oldalt.

Vélhetően meghekkelték a külügyminisztérium Facebook-oldalát, amely jelenleg elérhetetlen – írta a Magyar Narancs. Az oldal inaktívvá válása előtt a lapnak sikerült pár képernyőfelvételt készítenie, amelyeken látszik, hogy több más fotó mellett Vlagyimir Putyin orosz elnökkel kapcsolatos posztokat töltöttek fel a minisztérium közösségi oldalára.

Az Index úgy tudja, hogy a külügyminisztériumnak soha nem volt Facebook-oldala, ezért a Magyar Narancs által közölt információ pontatlan.

Az oldalt vélhetően trollok hozták létre, ők töltöttek fel rá politikai céllal különböző putyinos tartalmakat. Miután a minisztérium észlelte ezt, töröltették az áloldalt a Facebookról.

Korábban beszámoltunk arról is, hogy a Fidesz közleménye szerint ismeretlen tettesek nemzetközi hekkertámadást indítottak a párt honlapja ellen. Szerintük ez a Fidesz egyik fontos kommunikációs csatornája, és egy ilyen támadás a választási kampány legvégén nyilvánvaló beavatkozás a választásokba.

A baloldal tényleg minden eszközt bevet, hogy elhallgattassa a béke és biztonság mellett kiálló véleményeket. Ez elfogadhatatlan

– hangsúlyozták a közleményben.

Több kormányközeli lapot is támadás ért hétfőn, így elérhetetlenné vált többek között a Magyar Nemzet, a Nemzeti Sport és a 888.hu is.

Rovatok